Activiteit

Themabijeenkomst Online jongerenwerk

28 mei
Locatie: adres komt later
Tijd: 13:00 tot 17:00
Type: Bijeenkomst

Sluit aan bij de online leefwereld van jongeren. Leer meer over de theorie, beleid en praktijk op de themabijeenkomst Online jongerenwerk op dinsdag 28 mei in Utrecht.

Vroeger ontmoette je als jongerenwerker jongeren op straat, het voetbalveld of skatepark. Maar inmiddels is je werkveld uitgebreid naar de online wereld. Ongeveer zes op de tien jongeren zit elke dag minimaal drie uur op hun smartphone. In een tijd waarin jongeren een steeds groter gedeelte van hun dag doorbrengen op social media, is het voor professionals niet langer voldoende alleen offline actief te zijn.

Jouw werk en de wijze waarop je jongeren kunt bereiken en begeleiden is hierdoor deels veranderd. Wat voor invloed heeft de online leefwereld op het opgroeien van jongeren? Hoe kun je als jongerenwerker hierop aansluiten en hoe stel je kaders in het persoonlijke online contact? 

Hetzelfde vraagstuk speelt op strategisch niveau bij managers jongerenwerk. Wat vraagt het van een bestuurder of manager om online jongerenwerk te implementeren in beleid en organisatie? Wat vraagt online jongerenwerk in de samenwerking met gemeente en partners?

Drie experts delen de laatste inzichten en je gaat aan de slag in een aantal werksessies. 

Sprekers

De invloed van social media op jongeren en hoe je hier mee kunt omgaan

  • Helprich ten Heuw, coördinator van de minor Media Literacy and Parental Mediation bij Hogeschool Windesheim en expertcoach mediaopvoeding.

De meerwaarde van Online Jongerenwerk: beleid en praktijk

  • Jeroen van den Broek, inhoudsdeskundige straatcultuur, social media & jeugdcriminaliteit bij Stichting JOZ en oprichter Online Jongerenwerk in Rotterdam.
  • Guilherme Carinhoza Da Graca, Adjunct-Directeur bij Stichting JOZ en oprichter Online Jongerenwerk in Rotterdam.

Werksessies

In de werksessies wordt dieper ingegaan op een aantal thema’s, zoals de benodigde vaardigheden en competenties van de jongerenwerker, privacy en de effectiviteit van online jongerenwerk.  

Sociaal Werk Nederland organiseert 's ochtends op dezelfde locatie een bijeenkomst over meidenwerk in internationaal perspectief.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten