Activiteit

Bijeenkomst meidenwerk in Internationaal perspectief

29 mei
Woensdag 29 mei 2019
14:00 tot 16:00
Bijeenkomst
Vivian van Gameren
2 minuten lezen

Let op: nieuwe datum! Deze bijeenkomst is verplaatst van 28 mei naar 29 mei! 

Op 29 mei a.s. organiseert Sociaal Werk Nederland een bijeenkomst voor managers jongerenwerk/meidenwerk en jongerenwerkers / meidenwerkers over meidenwerk in internationaal perspectief. Masa Toplak (Ljubljana, Slovenië) heeft in opdracht van Sociaal Werk Nederland het afgelopen halfjaar onderzoek gedaan naar het meidenwerk in Nederland, Oostenrijk en Slovenië. Hoe is het jongerenwerk in deze landen georganiseerd, en welke rol heeft het meidenwerk hierin? Wat is de aanleiding voor meidenwerk, en welk doel dient het? En welke methodieken worden in de verschillende landen gebruikt?

Op 29 mei deelt Masa de resultaten en inzichten uit haar onderzoek. Graag willen we hierover in gesprek met jongeren-/meidenwerkers! Wat valt op aan het meidenwerk in de andere landen, vergeleken met Nederland? Wat kunnen we van elkaar leren? Deelnemers aan de bijeenkomst zijn opgeroepen om hun ervaringen te delen en hierover door te praten.

Datum, tijd en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op 29 mei 2019 van 14.00 tot 16.00 uur bij Sociaal Werk Nederland in Utrecht. 

(Let op: deze bijeenkomst was oorspronkelijk gepland op 28 mei, maar i.v.m. de aagnekondigde staking in het openbaar vervoer op die dag is de bijeenkomst verplaatst naar 29 mei 14.00 uur). 

Aanmelden en doelgroep

U kunt zich aanmelden door te mailen naar gross@sociaalwerk.nl. Deelname is gratis.

De bijeenkomst is bedoeld voor leden van Sociaal Werk Nederland en richt zich op het middenmanagement en uitvoerders van jongerenwerk/meidenwerk.

Contact en meer informatie

Heeft u vragen over de bijeenkomst? Neem dan contact op met Stephanie Gross: gross@sociaalwerk.nl.
Heeft u vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met Masa Toplak (toplak@sociaalwerk.nl). Een introductie over Masa en haar onderzoek leest u hier

Combinatiebijeenkomst: NJI-Themabijeenkomst over online jongerenwerk

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) organiseert ‘s middags  op dezelfde locatie een themabijeenkomst voor jongerenwerkers over online jongerenwerk. Kijk hier voor meer informatie.