Activiteit

Toekomst van de Jeugdzorg

14 jun
Vrijdag 14 juni 2019
09:00 tot 13:00
Congres
sisca sytema
1 minuut lezen

De transformatie van de jeugdzorg komt niet van de grond. Sterker nog er zijn meer kinderen in de jeugdhulp met verblijf, meer voogdijmaatregelen, slechtere toegankelijkheid van specialistische hulp, wijkteams die niet functioneren als eerstelijns jeugdhulp maar als doorverwijsorgaan en de wachtlijsten zijn niet opgeheven. Bovendien kampen veel gemeenten met enorme kostenoverschrijdingen.

Hoe kom je tot een ander jeugdbeleid en andere jeugdzorg? Dat is de centrale vraag van de tweede werkconferentie over de ‘Toekomst van de Jeugdzorg’.

Tijdens de werkconferentie gaan we samen met burgers, raadsleden, bestuurders, ambtenaren en zorgaanbieders ander beleid ontwikkelen waarbij de leefwereld aan zet komt en de kracht van relaties tussen mensen wordt benut. Ga je met ons deze uitdaging aan? Kom dan naar deze werkconferentie van 14 juni in Groningen.

Programma op hoofdlijnen

Om 09.30 uur begint de conferentie met een inleiding van Gert Schout, warm pleitbezorger van meer zeggenschap in de jeugdzorg. Daarna wordt in twee workshopronden gewerkt om ander jeugdbeleid -en zorg in de praktijk vorm te geven. De werkconferentie wordt afgesloten met een netwerklunch.

Inschrijven en kosten

Je kunt je aanmelden voor de Werkconferentie ‘Toekomst van de Jeugdzorg’ door te klikken op deze link: aanmelden.

De kosten voor deelname zijn €100 per persoon.

Graag tot 14 juni!

Locatie

Kajuit 4
Groningen