Activiteit

Themabijeenkomst Schoolgericht werken in de jeugdhulp

16 april
Tijd: 12:15 tot 17:00
Type: Bijeenkomst

Gezocht: professionals uit lokale teams met interesse voor en/of ervaring met schoolgericht werken. Ben jij zo’n professional? Dan nodigen we je graag uit voor één van de regionale themabijeenkomsten die we in april organiseren. Door middel van ontmoeten, uitwisselen van ervaringen en het delen van goede voorbeelden gaan we dieper op schoolgericht werken in.

  Data

De bijeenkomsten vinden plaats op drie verschillende locaties, op verzoek van professionals:

•     Woensdag 3 april, van 12.15 tot 17.00 uur, Eindhoven, Fontys Hogeschool

•     Woensdag 10 april, van 12.15 tot 17.00 uur, Utrecht, Domstad

•     Dinsdag 16 april, van 12.15 tot 17.00 uur, Zwolle, Hogeschool Windesheim

  Voor wie?

Voor iedereen die samenwerkt met scholen om passende hulp en ondersteuning te bieden aan kinderen, jongeren en hun ouders! De bijeenkomst richt zich op professionals die zich bezig houden met niet-geïndiceerde jeugdhulp op school. Denk aan: schoolmaatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers, sociaal werkers, jeugd- en gezinswerkers, school-CJG’ers, jeugdmaatschappelijk werkers, jeugdhulpmedewerkers, ouder & kind adviseurs en CJG-coaches. Geïnteresseerde leidinggevenden zijn ook van harte welkom.

 Waar gaat de bijeenkomst over?

Samenwerking van jeugdhulpprofessionals met het onderwijs, bijvoorbeeld vanuit wijkteams, sociale teams of jeugdteams. Met als doel om aan kinderen, jongeren en ouders tijdige en passende hulp te bieden. Samenwerking met scholen vraagt om korte lijnen, om kwaliteit in de samenwerking, kennis van het onderwijsdomein en de ondersteuningsmogelijkheden van scholen, een gezamenlijke taal, en nog veel meer. Op sommige plekken in het land loopt de samenwerking uitstekend, op andere plekken nog niet. Tijdens de bijeenkomst draait het om inspiratie en van elkaar leren. Het programma bestaat o.a. uit workshops, goede voorbeelden en een inspirerende lezing. Het programma is voor de drie regio’s hetzelfde, alleen de goede voorbeelden zullen van elkaar verschillen. Het uitgewerkte programma volgt.

  Goede voorbeelden

Tijdens de bijeenkomst inspireren we je graag aan de hand van goede voorbeelden. We hebben er al verschillenden op het oog. Ben of ken je een goed voorbeeld van preventief werken in of met de school én ben je bereid om dit op een van de bijeenkomsten te presenteren, maak dit dan vóór 1 maart bij ons kenbaar. Dat kan in het aanmeldformulier.

 

   Kosten en accreditatie

De kosten voor deelname bedragen 45 euro, inclusief een lunch vooraf. Je ontvangt een bewijs van deelname. Daarmee kun je accreditatiepunten aanvragen bij het SKJ en het Registerplein. Als je hiervan gebruik wil maken, noteer dan je registratienummer op het aanmeldformulier.

  Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor een van de drie bijeenkomsten via onderstaande links:

 

•     Aanmeldformulier woensdag 3 april

•     Aanmeldformulier woensdag 10 april

•     Aanmeldformulier dinsdag 16 april

  Vragen of meer informatie?

De drie themabijeenkomsten worden georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut in samenwerking met de BPSW en Sociaal Werk Nederland. Het is een vervolg op de succesvolle bijeenkomst voor schoolmaatschappelijk werkers in mei 2017. Heeft u een vraag? Neem contact op met Wendy Kunst van het Nederlands Jeugdinstituut: w.kunst@nji.nl of (030) 236 63 72.

  Graag tot ziens!

 

Jurja Steenmeijer, BPSW

Ernst Radius, Sociaal Werk Nederland

Nikki Udo, Willeke van Sleeuwen, Marij Bosdriesz, Nederlands Jeugdinstituut

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten