Nieuwsbericht

Het event over eenzaamheid bij jongeren: Stronger Together

11 juli 2022 | 2 minuten lezen

De mentale gezondheid van de jeugd staat ernstig onder druk. Voor de helft van de jongeren is eenzaamheid een probleem en voor 18 procent zelfs een zeer ernstig probleem. Wil je weten hoe het zit en jongeren helpen om eenzaamheid te doorbreken? Kom dan dinsdag 4 oktober 2022, in de Week tegen Eenzaamheid, naar Stronger Together - het learning event over eenzaamheid bij jongeren. De bijeenkomst wordt geopend door staatssecretaris Maarten van Ooijen (VWS). Vanuit beleid, praktijk én onderzoek bespreken we vervolgens hoe je eenzaamheid kunt voorkomen, signaleren en aanpakken. Dagvoorzitter Irene Moors sluit het event af met een inspirerend interview met jongeren en beleidsmedewerkers.

Wist je dat mensen met een goede mentale gezondheid een 15 tot 20 jaar langere levensverwachting hebben dan mensen met een slechte mentale gezondheid? Daarom zet het kabinet de komende jaren in op de 'mentale weerbaarheid' van zowel jongeren als volwassenen. Preventie van mentale klachten moet meer nadruk krijgen en het tijdig aanpakken van eenzaamheid bij jongeren is daar een essentieel onderdeel van. Hoe kunnen professionals deze groep écht helpen? En welk beleid is daar voor nodig? Op deze vragen vind je concrete antwoorden tijdens het learning event Stronger Together.

Programma
Stronger Together biedt een gevarieerd programma dat interessant is voor beleidsmedewerkers, jongerenwerkers, sociaal werkers, onderwijsprofessionals, directieleden en bestuurders. Omdat je vanuit verschillende functies andere vragen hebt over eenzaamheid, is er gekozen voor drie verschillende area’s: beleid, onderzoek en praktijk. Binnen deze area’s verzorgen professionals samen met jongeren inspiratiesessies. Gastsprekers zijn onder andere gezondheidswetenschapper Maaike Verhagen en trainer motiverende gespreksvoering Ellen Honings.

Informatie en inschrijven
Voor 55 euro kun je deze leerzame dag bijwonen. Wacht niet te lang: de locatie biedt ruimte aan maximaal 250 professionals. Stronger Together vindt plaats in het hoofdkantoor van T-Mobile Nederland in Den Haag. Het inhoudelijke programma duurt van 9.30 tot 14.00 uur. Kijk voor meer info en aanmelden op de website van Stronger Together.

Over Stronger Together
Stronger Together wordt in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport georganiseerd door Join Us, een stichting met meer dan honderd groepen in het hele land waar jongeren met eenzaamheidsgevoelens samenkomen en sociaal sterker worden. Sociaal Werk Nederland is partner van Stronger Together samen met het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie en maatschappelijk partner T-Mobile Nederland.