Nieuwsbericht

Peiling leertraject, onderdeel van dataprogramma

5 september 2022 | 1 minuut lezen

Sociaal Werk Nederland is bezig met het opzetten van een leertraject als onderdeel van het dataprogramma. Graag peilen we de wensen en behoeftes onder leden voor dit leertraject om de inhoud en vorm verder te finetunen. Het invullen duurt maximaal twee minuten, alvast hartelijk dank!

Naar de peiling

Sociaal Werk Nederland ontwikkelt samen met de Hogeschool van Amsterdam een leertraject gericht op beleidsmedewerkers en managers van lidorganisaties. Deelnemers leren vaardigheden op het gebied van bedrijfskunde en organisatiekunde. De leerstof wordt afgestemd op de praktijk, onder andere aan de hand van casuïstiek.

Op basis van de vakken schrijven deelnemers een eigen projectplan (business case). Na het volgen van cluster 1 en cluster 2 weten deelnemers hoe ze het plan moeten implementeren in de eigen organisatie.

De clusters worden als volgt opgebouwd (het vetgedrukte is verplicht):

  • Cluster 1: Management (innovatiemanagement, projectmanagement, PDCA, financieel management)
  • Cluster 2: Profileren (Werken met KPI’s, marketing en communicatie, gesprekstechnieken, klanttevredenheidsonderzoek)
  • Cluster 3: Management skills (timemanagement, assertiviteit, verbeterplan schrijven, teksten schrijven).

Cluster 1 en cluster 2 worden eerst ontwikkeld. Na evaluatie wordt cluster 3 ontwikkeld. Er zijn vier lesdagen per cluster, één dag per vak. Het is niet verplicht om alle clusters of alle vakken te volgen. Per cluster volgen deelnemers twee vakken, waarvan één vak verplicht is en het andere een vak naar eigen keuze is. Na afloop van cluster 2 ontvangen deelnemers een certificaat.

Bedankt voor je tijd!