Blog

MFA ondernemer

Om een multifunctionele accommodatie tot leven te brengen is ondernemerschap nodig, was lang het advies van Marc van Leent. Nu is hij het gaan doen.
Bouwstenen voor Sociaal
7 november 2019 | 1 minuut lezen

Marc heeft jarenlang vanuit de Wijkplaats geadviseerd over multifunctionele accommodaties. Ook in Bouwstenen-verband was hij rond dit onderwerp actief. Zo was hij initiatiefnemer van het MFA-lab, de man achter de publicatie voor MFA-managers (toolkit voor ondernemerschap) en mede-bedenker van RodeKersen, een reviewsystematiek voor wijkvoorzieningen.

MFA criticaster
Tegelijkertijd was hij de grootste criticaster van MFA’s en uitte zijn onmin over het onvermogen dergelijke gebouwen tot leven te brengen via columns als ‘MFA ten dode opgeschreven’ en ‘Het multifunctionele drama?’.

Inclusieve samenleving
Uit onvrede ging hij zelf aan de slag. Met 2 compagnons en een nieuwe bedrijf runt hij nu 5 tenten in Amersfoort. Alles staat nog in de kinderschoenen en hij is nog volop bezig 'het vak' uit te vinden. Het vak om vorm en inhoud te geven aan de inclusieve samenleving op plekken waar iedereen welkom is. 

In beeld
In bijgaand filmpje zijn verhaal in 1 minuut. Maatschappelijk ondernemen in maatschappelijk vastgoed.