Themaoverzicht

Inclusieve samenleving

Werkvelden Sociaal werk

Jongeren houden een buurt levendig. Omdat ze graag buiten zijn, creatief zijn en veel energie hebben. Buurtwerk & jongerenwerk stimuleren hen om een actieve rol te nemen. Bijvoorbeeld om de leefbaarheid van een buurt te verbeteren, liefst samen met andere bewoners.
Het ultieme doel: een prettige buurt, waar kinderen veilig kunnen spelen, jongeren hun energie en talent kwijt kunnen; waar ouderen én jongeren leeftijdgenoten  ontmoeten, ouders opvoedondersteuning vinden, de huiswerkklas een gegeven is en psychosociale en maatschappelijke problemen tijdig worden gesignaleerd en aangepakt. Sociaal werk ondersteunt burger(initiatieven) en vrijwilligers. Samen beheren ze speeltuinen, sportveldjes, buurtcentra, buurtmoestuinen en andere ontmoetingsplekken.

Goed voorbeeld

Integratiediner LEVgroep leven en verbinden

In Geldrop-Mierlo en Gemert-Bakel organiseert LEVgroep de laatste jaren integratiediners voor 'oude en nieuwe Nederlanders'. Op tafel staan gerechten uit diverse landen. Door samen te eten, praten en muziek te maken wordt het gevoel van samen zijn bevorderd.

Details

Geplaatst op: 14 februari 2017 - 12:09
Geplaatst door:
Trefwoorden: integratiediner
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie: Community manager
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Inclusieve samenleving
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat doen we
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordPoll Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten