Themaoverzicht

Inclusieve Samenleving & Participatie

Hoofdthema's

Een solide sociale basis is in een welvarend land als Nederland even onmisbaar als een fijnmazig wegennet, betaalbare woningen of toegankelijke gezondheidszorg. Deze buurtbasis bestaat uit drie onderling nauw verbonden pijlers: de inwoners zelf, hun netwerken en de meer formele, georganiseerde sociale basisvoorzieningen. Samen vormen ze een inclusieve, betrokken en vitale samenleving. Die sociale basis zorgt er namelijk voor dat mensen mee kunnen doen, zich als burger gewaardeerd voelen en van daaruit ook willen omkijken naar anderen. Met oog voor diens persoon, talenten én  zwakkere momenten.
 

 

Publicaties

 

Bewonersbestuur de Fonkel stap op

Omdat de gemeente Helmond teveel wilde sturen op de bedrijfsvoering in wijkhuis "de Fonkel", houdt het bewonersbestuur het voor gezien.

-
888

Bestuurlijke tips voor buurthuizen

Hoe leid je de verzelfstandiging van buurthuizen en wijkcentra in goede banen? Gert Boeve, voormalig wethouder in Amersfoort heeft ervaring en geeft t

-
899

Beleidsplan Buurtalliantie

Beleidsplan Buurtalliantie 2011-2013
Buurtalliantie heeft voor de aankomende twee jaar een beleidsplan, bent u geïntresseerd dan kunt u hier het plan lezen.

-
1073

Youtubekanaal van de Buurtalliantie

Met onder meer video van buurtalliantie bijeenkomst op 20 november 2008 in Van Nelle fabriek Rotterdam met Prinses Maxima.

-
1005

Buurtalliantie webcommunity

De Buurtalliantie webcommunity is opgezet voor professionals die actief zijn in en voor buurten in Nederlandse steden en dorpen.

Ze is bedoeld voor bestuurders en professionals van...

-
900
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten