Themaoverzicht

Inclusieve Samenleving & Participatie

Hoofdthema's

Een solide sociale basis is in een welvarend land als Nederland even onmisbaar als een fijnmazig wegennet, betaalbare woningen of toegankelijke gezondheidszorg. Deze buurtbasis bestaat uit drie onderling nauw verbonden pijlers: de inwoners zelf, hun netwerken en de meer formele, georganiseerde sociale basisvoorzieningen. Samen vormen ze een inclusieve, betrokken en vitale samenleving. Die sociale basis zorgt er namelijk voor dat mensen mee kunnen doen, zich als burger gewaardeerd voelen en van daaruit ook willen omkijken naar anderen. Met oog voor diens persoon, talenten én  zwakkere momenten.
 

 

Nieuwsbericht

Kraak-de-casus videosessie: hoe help je iemand die ongeneselijk ziek is?

Op 24 juni 2020 geplaatst door

Agora en platform 1sociaaldomein organiseren een kraak-de-casus videosessie op donderdag 2 juli van 15.00 – 16.15 uur. 

De videosessie is bedoeld voor vrijwilligers, sociaal werkers en andere professionals: professionals uit het sociaal domein, de zorg, geestelijk verzorgers, professionals die psychologische ondersteuning bieden en anderen die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij het ondersteunen van mensen in de palliatieve fase. 

De videosessie start plenair met een korte presentatie van Agora over de ondersteuning van mensen met een ongeneeslijke ziekte: Wat hebben zij nodig, wie heeft daarbij welke rol en wat kun jij zelf doen? Daarna gaan we uiteen in kleinere groepen waarin de casus van Carla die ongeneeslijk ziek is centraal staat. In de groepen gaan we interactief en interdisciplinair ervaringen met elkaar uitwisselen! We bespreken prikkelende vragen zoals: ‘Welke expertise heb je van een ander nodig om Carla goed te ondersteunen?’ 

Aanmelden kan via deze link. 

Bron: Agora
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten