Themaoverzicht

Inclusieve Samenleving & Participatie

Hoofdthema's

Een solide sociale basis is in een welvarend land als Nederland even onmisbaar als een fijnmazig wegennet, betaalbare woningen of toegankelijke gezondheidszorg. Deze buurtbasis bestaat uit drie onderling nauw verbonden pijlers: de inwoners zelf, hun netwerken en de meer formele, georganiseerde sociale basisvoorzieningen. Samen vormen ze een inclusieve, betrokken en vitale samenleving. Die sociale basis zorgt er namelijk voor dat mensen mee kunnen doen, zich als burger gewaardeerd voelen en van daaruit ook willen omkijken naar anderen. Met oog voor diens persoon, talenten én  zwakkere momenten.
 

 

Nieuwsbericht

Vrijwilligers gezocht voor hulp aan bewoners? gewoonmensen.nl heeft aanbod

Op 19 maart 2020 geplaatst door

Overal ontstaan vrijwilligersinitiatieven om mensen tijdens de coronacrisis thuis bij te staan. Een landelijk initiatief is gewoonmensen.nl waar mensen zich kunnen opgeven die gewoon willen helpen of die hulp nodig hebben. Een groep enthousiaste studenten is hier een kleine week geleden mee begonnen en inmiddels hebben ze al meer dan 36.000 aanmeldingen van mensen die willen helpen. Ze wonen verspreid over heel Nederland en zitten te popelen om iets te kunnen betekenen.

Ook voor (sociaal werk)organisaties die vrijwilligers zoeken
De site gewoonmensen.nl biedt ook voor lokale (sociaal werk)organisties die nu een tekort aan vrijwilligers hebben de mogelijkheid om een oproep te doen op vrijwilligers voor de hulp aan bewoners voor boodschappen, vervoer, klussen et cetera. Die organisaties kunnen onder aan de webpagina gewoonmensen.nl op "organisaties" klikken en daarna "om hulp vragen" kiezen. Deze vragen gaan via een google form direct naar de regiomanagers van gewoonmensen.nl zodat zij contact kunnen opnemen om te overleggen en vrijwilligers te koppelen.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten