Nieuwsbericht

Executive Programma Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen (voor Zorg en Welzijn)

Chris Bos
9 maart 2020 | 1 minuut lezen

Rond maatschappelijke opvang, beschermd wonen en ggz spelen actuele thema’s als regionalisering, eenzaamheid, ambtelijke verkokering, de behoefte aan en roep om ervaringsdeskundigheid en het onderscheid tussen kwetsbaren en niet-kwetsbaren. De UvA Academy biedt een Executive Program (inclusief studiereis) waarin dergelijke thema’s aan bond komen. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijke beleidsregels en interventies voor gemeenten, waaronder het verstrekken van urgenties, of het realiseren van een time-outvoorziening.

Al die bagage gaat vervolgens mee op de studiereis naar Finland, waar het ‘gewoon wonen’ inmiddels hand in hand gaat met een gestage afname van het aantal dakloze personen. Na terugkomst bieden de daar opgedane ervaringen aanknopingspunten voor een referentiekader en toekomstscenario’s.

Dit Executive Program is bedoeld voor professionals in zorg en welzijn met (minimaal) een hbo- of wo-bachelordiploma en een aantal jaren werkervaring. Het programma loopt van 3 april tot 26 juni 2020.

Meer weten? Kijk hier