Themaoverzicht

Inclusieve Samenleving & Participatie

Hoofdthema's

Een solide sociale basis is in een welvarend land als Nederland even onmisbaar als een fijnmazig wegennet, betaalbare woningen of toegankelijke gezondheidszorg. Deze buurtbasis bestaat uit drie onderling nauw verbonden pijlers: de inwoners zelf, hun netwerken en de meer formele, georganiseerde sociale basisvoorzieningen. Samen vormen ze een inclusieve, betrokken en vitale samenleving. Die sociale basis zorgt er namelijk voor dat mensen mee kunnen doen, zich als burger gewaardeerd voelen en van daaruit ook willen omkijken naar anderen. Met oog voor diens persoon, talenten én  zwakkere momenten.
 

 

Nieuwsbericht

Executive Programma Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen (voor Zorg en Welzijn)

Op 9 maart 2020 geplaatst door

Rond maatschappelijke opvang, beschermd wonen en ggz spelen actuele thema’s als regionalisering, eenzaamheid, ambtelijke verkokering, de behoefte aan en roep om ervaringsdeskundigheid en het onderscheid tussen kwetsbaren en niet-kwetsbaren. De UvA Academy biedt een Executive Program (inclusief studiereis) waarin dergelijke thema’s aan bond komen. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijke beleidsregels en interventies voor gemeenten, waaronder het verstrekken van urgenties, of het realiseren van een time-outvoorziening.

Al die bagage gaat vervolgens mee op de studiereis naar Finland, waar het ‘gewoon wonen’ inmiddels hand in hand gaat met een gestage afname van het aantal dakloze personen. Na terugkomst bieden de daar opgedane ervaringen aanknopingspunten voor een referentiekader en toekomstscenario’s.

Dit Executive Program is bedoeld voor professionals in zorg en welzijn met (minimaal) een hbo- of wo-bachelordiploma en een aantal jaren werkervaring. Het programma loopt van 3 april tot 26 juni 2020.

Meer weten? Kijk hier

Bron: UvA
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten