Themaoverzicht

Inclusieve Samenleving & Participatie

Hoofdthema's

Een solide sociale basis is in een welvarend land als Nederland even onmisbaar als een fijnmazig wegennet, betaalbare woningen of toegankelijke gezondheidszorg. Deze buurtbasis bestaat uit drie onderling nauw verbonden pijlers: de inwoners zelf, hun netwerken en de meer formele, georganiseerde sociale basisvoorzieningen. Samen vormen ze een inclusieve, betrokken en vitale samenleving. Die sociale basis zorgt er namelijk voor dat mensen mee kunnen doen, zich als burger gewaardeerd voelen en van daaruit ook willen omkijken naar anderen. Met oog voor diens persoon, talenten én  zwakkere momenten.
 

 

Nieuwsbericht

'Welkom in het buurthuis': wijkcentra en buurthuizen inspireren voor gesprekken over inclusiviteit

Op 10 oktober 2019 geplaatst door

De laatste jaren wonen steeds meer mensen met lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperkingen zelfstandig in de wijk. Een deel van hen heeft moeite om een zinvolle daginvulling te organiseren en heeft weinig contact met andere mensen. Hoe kunnen buurthuizen of wijkcentra daarop inspelen? Hoe kom je tot een inclusief ontmoetingscentrum, waar iedereen zich welkom voelt?

Kenniscentrum Platform 31 geeft antwoorden op die en andere vragen in de digitale brochure ‘Welkom in ons buurthuis’. Het doel:  beheerders en vrijwilligers van wijkcentra en buurthuizen inspireren om lokaal het gesprek te voeren over inclusiviteit: hoe kunnen we zorgen dat kwetsbare mensen de weg naar het buurthuis vinden en zich daar thuis voelen?

  • Bij de brochure hoort ook een gesprekstool, met praktische tips en voorbeeldvragen.
  • De brochure en de gesprekstool vind je in de bijlagen.
Bron: Platform31
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten