Themaoverzicht

Inclusieve Samenleving & Participatie

Hoofdthema's

Een solide sociale basis is in een welvarend land als Nederland even onmisbaar als een fijnmazig wegennet, betaalbare woningen of toegankelijke gezondheidszorg. Deze buurtbasis bestaat uit drie onderling nauw verbonden pijlers: de inwoners zelf, hun netwerken en de meer formele, georganiseerde sociale basisvoorzieningen. Samen vormen ze een inclusieve, betrokken en vitale samenleving. Die sociale basis zorgt er namelijk voor dat mensen mee kunnen doen, zich als burger gewaardeerd voelen en van daaruit ook willen omkijken naar anderen. Met oog voor diens persoon, talenten én  zwakkere momenten.
 

 

Nieuwsbericht

Gezocht: koplopers experiment Weer Thuis

Op 21 mei 2019 geplaatst door

De transformatie van het beschermd wonen is gaande, maar op veel woonvragen zoeken we nog naar antwoorden. Als we praten over wonen in de wijk of opnieuw zelfstandig wonen van mensen met psychische kwetsbaarheden, welke woonvormen zijn dan nodig? Of welke ondersteuning leidt tot een zachte landing in de wijk? Over deze vragen starten we het experiment ‘Weer Thuis’. Hoe maken we een sluitend lokaal palet aan woonvormen en wijkarrangementen om mensen met een psychische kwetsbaarheid duurzaam zelfstandig te laten wonen. Doet u mee?

Naar wie zijn we op zoek?
Platform31 zoekt koplopers die bezig zijn woonvormen en wijkarrangementen op poten te zetten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Deelnemers zijn lokale samenwerkingsverbanden van een gemeente, een corporatie en/of een organisatie voor zorg en/of welzijn. Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Voor dit experiment selecteert Platform31 in totaal tien lokale samenwerkingsverbanden.

Wat gaan we doen?
Platform31 organiseert voor de koplopers vijf intervisiebijeenkomsten in een Community of Practice. Ruim 1,5 aar trekken we als kennisorganisatie met u op en proberen wij uw praktijk verder te brengen door:

  • reflectie op elkaars praktijk in de landelijke leergemeenschap;
  • door input van best practices elders;
  • advies en onderzoek door experts.

Met de koplopers bespreken we welke nieuwe kennis nodig is, op welke thema aanvullend onderzoek noodzakelijk is en welke innovatie in aanpak of methode in de praktijk wordt getest bij één van de deelnemers. Alle kennis en resultaten die het experiment oplevert, wordt met een breed publiek gedeeld via publicaties en bijeenkomsten.

Interesse?
Heeft u interesse? Meld u zich dan uiterlijk 7 juni aan. Deelname is kosteloos Meer informatie
Zie ook de website van Platform31.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten