Themaoverzicht

Inclusieve Samenleving & Participatie

Hoofdthema's

Een solide sociale basis is in een welvarend land als Nederland even onmisbaar als een fijnmazig wegennet, betaalbare woningen of toegankelijke gezondheidszorg. Deze buurtbasis bestaat uit drie onderling nauw verbonden pijlers: de inwoners zelf, hun netwerken en de meer formele, georganiseerde sociale basisvoorzieningen. Samen vormen ze een inclusieve, betrokken en vitale samenleving. Die sociale basis zorgt er namelijk voor dat mensen mee kunnen doen, zich als burger gewaardeerd voelen en van daaruit ook willen omkijken naar anderen. Met oog voor diens persoon, talenten én  zwakkere momenten.
 

 

Nieuwsbericht

Sociaal geïsoleerde 50+ mannen doen weer mee

Op 10 juli 2017 geplaatst door
Janina van der Zande

Op 5 juli werd bij het ROC het eerste exemplaar van de Interventie Gouden Mannen overhandigd aan Jeroen van Berkel, bestuurder van Stadsdeel Amsterdam-West. Van Berkel schreef ook het voorwoord voor deze publicatie. Bij de overhandiging waren ook de Gouden Mannen zelf aanwezig die hun ervaringen over het programma deelden. “Ik ben hiermee weer de deur uitgekomen en voel me veel beter nu”. Een ander vertelde: “Ik moest hier van de Sociale Dienst eerst verplicht naar toe, maar ben nu vooral blij dat dit gebeurd is. Vroeger zat ik de hele dag thuis televisie te kijken. Nu ben ik hier, volg ik taallessen, heb vrienden gemaakt en mijn gezondheidsproblemen zijn verdwenen.”

Interventiebeschrijving
Stadsdeelbestuurder Jeroen van Berkel vertelde de aanwezigen dat hij heel trots is op de mannen en de projectleider die dit programma vanaf 2009 heeft opgebouwd. Hij ziet ook veel kansen voor andere stadsdelen en gemeenten met dezelfde problematiek, en zet zich hier al actief voor in. De interventiebeschrijving die er nu is, helpt hem daarbij enorm. Een aantal Gouden Mannen bood hem ter plekke hun ondersteuning aan om hun ervaringen te delen. Projectleider Magdy Khalil was heel trots en blij dat dit programma nu door Movisie in een interventie was beschreven. “Nu kunnen ook andere gemeenten en sociale professionals hiermee aan de slag!” Wil Verschoor van kennisinstituut Movisie, die heeft meegewerkt aan de interventiebeschrijving zei: “Dit is een doelgroep die eigenlijk heel moeilijk te bereiken is, ze zitten thuis en de instanties weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Maar met het programma Gouden Mannen lukt het toch om ze in beweging te krijgen. Dit programma verdient het om breder ingezet te worden. Dat wilden wij vanuit Movisie dan ook graag ondersteunen”.

Meer over Gouden Mannen
 

Bron: Movisie
Trefwoorden: Gouden Mannen, interventie
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten