Nieuwsbericht

Het digitale platform 1SociaalDomein is jarig

Op 8 september 2020 geplaatst door

www.1sociaaldomein.nl is een landelijk platform voor iedereen die professioneel betrokken is bij het sociaal domein. Denk bijvoorbeeld aan uitvoerende professionals, beleidsmedewerkers, adviseurs en ambtenaren. Professionals kunnen kennis delen, elkaar vragen stellen en netwerken. Met als doel: een sterker sociaal domein. 1Sociaaldomein is jarig en bestaat 2 jaar. Ook Sociaal Werk Nederland gebruikt 1Sociaaldomein. 

Wat hebben de afgelopen twee jaar opgeleverd?

  • Meer dan 5.000 professionals in zorg en welzijn maken er dagelijks gebruik van en helpen elkaar met complexe vraagstukken.
  • Er zijn tientallen landelijke netwerken gestart, waaronder netwerk Werk&Inkomen, netwerk Positieve Gezondheid en netwerk Kwetsbare Gezinnen.
  • Er zijn enkele regioplatformen gestart, waaronder regio Kennemerland en regio Oss.
  • Professionals in regio Kennemerland loggen wekelijks in voor casusoverleg (reguliere casussen Jeugdzorg).
  • In Oss ondersteunt 1SociaalDomein de wijkprofessionals in samenwerking op het gebied van de Wmo.  
  • Coördinatoren en regiomanagers van diverse organisaties, gemeenten en wijkteams maken gebruik van de beschikbare regiokaarten voor het zoeken naar expertise in de regio.


Inspiratiesessie: Samenwerken in de regio met behulp van Platform 1SociaalDomein (duur 45 minuten).
Ter gelegenheid van het tweejarig bestaan van 1Sociaaldomein worden er online inspiratiesessies georganiseerd. Bovengenoemde voorbeelden zullen daar aan bod komen.

donderdag 24 september van 10.00-10.45 uur        via Teams
donderdag 1 oktober van 10.00-10.45 uur               via Zoom
donderdag 8 oktober van 10.00-10.45 uur               via Teams

Mail naar s.vandelustgraaf@1sociaaldomein.nl om deel te nemen aan een van de inspiratiesessies. In de inspiratiesessies zullen recente voorbeelden van diverse organisaties worden gegeven. Er is mogelijkheid voor het stellen van vragen. Deelname is geheel vrijblijvend en kosteloos. Indien iemand verhinderd is wordt afmelden op prijs gesteld.

Voor wie is de inspiratiesessie interessant?
1SociaalDomein sluit aan bij de veelzijdige, complexe uitdagingen waar samenwerkingsverbanden en zorg-welzijnsorganisaties voor staan. De inspiratiesessie is interessant voor directeuren/managers/coördinatoren/adviseurs die zich bezig houden met het opzetten van een samenwerkingsomgeving.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten