Nieuwsbericht

Alsnog mondkapjesplicht buurthuizen en aangescherpte handreiking

5 november 2021 | 1 minuut lezen

Op dinsdagochtend 16 november is de ge-update versie van de handreiking beschikbaar. We verwachten geen wijzigingen, wel enige verduidelijking.  

Donderdagmiddag 4 november heeft de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (waar de veiligheidsregio’s onder vallen) besloten om het dragen van mondkapjes alsnog verplicht te stellen voor buurthuizen en jongerenlocaties. Tot en met 2 november was de visie nog dat dit ter beoordeling aan de beheerder was, maar de NCTV komt daar nu op terug.

De mondkapjesplicht gaat in op 6 november. Zodra bezoekers op hun plek zijn mag het mondkapje af, maar in de verkeersruimten en bij binnenkomst moet deze op. Wanneer men eet dan hoeft er uiteraard geen mondkapje op. Dat geldt ook voor sport- of cultuurbeoefening waarbij het dragen van een mondkapje in de weg zit. Dan is er ook de uitzondering voor personen die ontregeld raken van een mondkapje (via Eigen Verklaring).

Wij hebben bezwaar aangetekend tegen deze plotsklapse wijziging, die in onze visie moeilijk handhaafbaar is, maar dat heeft bij de NCTV, ondanks begrip voor onze situatie, niet tot een andere opstelling geleid.

Voor alle duidelijkheid: voor de toegang tot buurthuizen en jongerenlocaties is geen CoronaCheck nodig met uitzondering van evenementen e.d.

Hier treft u de door de NCTV aangescherpte handreiking aan, die wij samen met VWS hebben opgesteld.