Themaoverzicht

Governance

Kwaliteit & Professionalisering

Sterk en zichtbaar toezicht is belangrijk voor (de kwaliteit van) ons werk en de profilering van W&MD. Daarom heeft Sociaal Werk Nederland in 2008 een branche-eigen governancecode laten ontwikkelen.
Sociaal Werk Nederland monitort de toepassing van de governancecode, de registratie in het landelijk Governance Register en werkt samen met de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders.
Een zinvol en actueel register is geen afvinklijst of vage richtlijn, maar zegt werkelijk iets over de kwaliteit van het bestuur. De Governancecode is als borgingswijze van de waarden voor organisatie en bestuur onderdeel van de nieuwe koers rond kwaliteit W&MD.
Download de governancecode en de inschrijvingsprocedure, of kijk welke leden van Sociaal Werk Nederland zich al hebben geregistreerd.

Publicatie

Adviesregeling directiefuncties

16 maart 2009

Directeuren en directeur-bestuurders van organisaties binnen de branche W&MD vallen niet onder de salarisregeling van de CAO W&MD. De Adviesregeling directiefuncties biedt een handvat om het salaris van een directeur (-bestuurder) te bepalen. De twee extra salaristabellen (schaal 16 en 17) kunnen worden gebruikt als een organisatie de regeling nog onvoldoende vindt.
Let wel: het gaat hier om een advies. Het is aan directeur en Bestuur (of aan directeur-bestuurder en Raad van Toezicht) om het definitieve salaris vast te stellen.

Details

Geplaatst op: 4 oktober 2011
Geplaatst door:
Annemie Kemps
Auteur: Human Capital Group
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Marja IJfs
Senior adviseur P&O

Deze schalen zijn inmiddels verouderd, 2013 is het laatste jaar. Ik heb zelf een versie van de CAO 2016-17 voor de directieschalen, maar mis de meest recente update mbt de CAO sociaal werk nl 2017-2019.
Wie kan me daar aan helpen?

Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten