Nieuwsbericht

NVTZ Lustrumfestival over goed toezicht op 8 en 9 november 2018

Marije van der Meij
21 september 2018 | 4 minuten lezen

Ontdek uw eigen perspectief op ‘Van waarde blijven’ tijdens één of beide dagen van het NVTZ Lustrumfestival op 8 en 9 november 2018. Iedere dag op een andere locatie in Eindhoven: donderdag 8 november 2018 bij Keukenconfessies op Strijp en vrijdag 9 november 2018 bij het Evoluon. Voorafgaand aan het festival op vrijdag 9 november vindt in de ochtend de Algemene Ledenvergadering van de NVTZ plaats.

Tijdens het 25-jarige lustrum van onze vereniging wordt ‘Van waarde blijven’ vanuit meerdere kanten bekeken en belicht. Laat u verrassen door bijzondere en inspirerende perspectieven; vanuit de filosofie, praktische vertaalslagen en een rijke verscheidenheid aan voorbeelden vanuit de praktijk van organisaties en/of toezichthouders. Vanuit het verleden en voor de toekomst. Maar vooral wordt u aangespoord om uw eigen perspectief op waarde te ontdekken. Er is daarom bewust gekozen voor een festival, zodat u zelf kunt kiezen waar u meer over wilt weten en welke waarden u wilt delen, of juist verkennen. Het tweedaags Lustrumfestival kent een open karakter. Naast inspirerende sprekers zijn leden en anderen gevraagd om hun ervaringen, doorbraken, bevindingen en ideeën in te brengen.

Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan het festival en zo samen het lustrum van onze vereniging te vieren.

Donderdag 8 november

Donderdag 8 november gaan we bij Keukenconfessies op Strijp-S met kunstenaar Teun Castelein aan de hand van creatieve technieken, daar waar de waarde van de zorg dreigt verloren te gaan, nieuwe wegen vinden om die waarde de bestendigen. Aansluitend op de inspirerende introductie door Teun gaan we hier in kleine groepen zelf actief mee aan de slag. De oogst vanuit deze actieve sessies wordt gezamenlijk opgehaald. Na een feestelijk diner op deze bijzondere locatie besluiten we de avond met muziek van Pierre et Les Optimistes, de enige Frans-Nederlandse Gypsy-Jazzband. Uiteraard is er dan ook volop gelegenheid voor een goed gesprek.

Vrijdag 9 november

Tijdens het festival op vrijdag 9 november wordt het thema Van waarde blijven beleefd vanuit drie verschillende werelden, de samenleving, de praktijk van zorg en welzijn bezien vanuit het perspectief van professionals en cliënten en de wereld van governance. In de loop van de dag komt u in alle werelden en kunt u waarden dus vanuit verschillende perspectieven bekijken en beleven tijdens diverse workshops, best practices, inspiratie-sessies en in de dialoog en het debat. Uiteraard zijn het geen gescheiden werelden; ze beïnvloeden elkaar en lopen deels in elkaar over. Dit wordt zichtbaar in het doorlopende programma dat door het hele Evoluon tijdens en tussen de verschillende sessies plaatsvindt. In het hoofdprogramma zal onder meer Prinses Laurentien ons vertrouwd maken met het perspectief van de toekomst. Zij neemt ons namens de Missing Chapter Foundation mee in nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en hoe de waarom-vraag kinderen en bestuurders, directieleden en commissarissen bij elkaar brengt.

Na de lunch bezoekt u de drie werelden, in de vorm van verschillende werksessies. Per wereld kiest u op de dag zelf, uit één van de zes werksessies: De waarheid over waarden, Next best practice, Learning Lab, Inspiratiesessie, Inzichten uit onverwachte hoek en Dilemma’s, debat en dialoog. De werksessies worden gegeven door een keur aan betrokken denkers en doeners uit zorg en welzijn, waaronder: Missing Chapter Foundation, Annemarie van Dalen, An Verlinde, de NVZD, Marianne Luyer en Johan Bouwmeester, Ruud Klarenbeek (JP van den Bent) en Abeltje Hoogenkamp.

Rond 17.00 uur sluiten we het festival af met een muzisch slot en is er gelegenheid om met elkaar het glas te heffen.

Timetable werksessies (klik op afbeelding voor vergroting, wijzigingen voorbehouden)

Markt

Verspreid over de ruimte is er een gevarieerde markt die doorlopend geopend is voor de deelnemers. Op deze markt vindt u diverse informatieve stands, acts en optredens, food & beverage, zeepkistsessies, speeddating et cetera. Kortom, u hoeft zich geen moment te vervelen.

 

Tarieven en tickets

  • Deelname donderdag 8 november (alleen voor leden NVTZ): € 175 bij deelname van één lid van een raad van toezicht, bij meerdere leden van een raad van toezicht, vanaf de tweede persoon € 155 per persoon

  • Deelname vrijdag 9 november voor leden NVTZ: € 245 bij deelname van één lid van een raad van toezicht, bij meerdere leden van een raad van toezicht, vanaf de tweede persoon € 195 per persoon                

  • Deelname vrijdag 9 november voor niet-leden NVTZ: € 295

  • Deelname beide dagen (exclusief hotelovernachting): € 400 bij deelname van één lid van een raad van toezicht, bij meerdere leden van een raad van toezicht, vanaf de tweede persoon € 335 per persoon

 

Overnachten

Het is mogelijk om tijdens het festival te overnachten in het Van der Valk-Hotel in Eindhoven. Op het aanmeldingsformulier kunt u aan aangeven of u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid. De kosten hier voor zijn niet bij de deelnameprijs inbegrepen.

 

Aanmelden

U kunt zich voor één of voor beide dagen van het festival aanmelden.

 

Zelf een bijdrage leveren?

Het festival kent een open karakter met veel ruimte voor eigen inbreng. Heeft u een ervaring, een visie, een bijdrage, een ‘best’ of juist een ‘bad’ practice waar anderen van kunnen leren? Dan nodigen wij u uit dit aan ons te melden, zodat we daar plaats voor in kunnen ruimen tijdens het festival. Over de vorm en inhoud kunnen we vervolgens samen nadenken.

Werkt u bij een adviesbureau, een opleidingsinstituut of anderszins, ook dan bent u van harte uitgenodigd om met ideeën te komen. U kunt dit mailen naar de NVTZ Academie via academie@nvtz.nl.

Aanmelden

Lees verder op de website van de NVTZ