Nieuwsbericht

Uitnodiging jaarcongres sociaal werk Aanpakken met Impact

8 maart 2021 | 1 minuut lezen

Ook zo’n zin in een congres met een sprekerslijst zonder virologen? Maar wél met deskundigen die hun licht laten schijnen over het voorkomen van verdere kansenongelijkheid? Met workshops waarin het gaat over het vormgeven van de sociale wederopbouw van Nederland? Kom dan naar het jaarcongres sociaal werk 2021!  Direct aanmelden kan hier.

Hoe geven we vorm aan het sociaal offensief en welke impact kan het sociaal werk hierin hebben? Hoe gaan we een gezonde leefstijl en preventie waarmaken? Wat vraagt dit van de politiek, de zorgverzekeraars en de wetenschap? Wat kunnen we leren van het verleden en hoe kunnen we in actie komen voor een langjarige en lerende wijkaanpak? Hoe benutten we de energietransitie en de zorg voor een gezonde leefomgeving? En hoe maken we hiervoor gebruik van onderzoek, profilering en storytelling? 

De wijk als krachtbron
Hét congres over het benutten van kansen en de wijk als krachtbron. Over sociaal werkers die in dorpen en buurten het verschil maken. En hét congres over de echte transformatie en het versterken van de sociale kwaliteit door het maken van nieuwe verbindingen tussen mensen en organisaties. 
 

Praktisch: 

  • Het Jaarcongres Sociaal Werk is (naar alle waarschijnlijkheid) voornamelijk digitaal.
  • Op woensdag 26 mei van 10:00 tot 15:30 uur
  • Verschillende plenaire onderdelen en een breed keuzeprogramma aan deelsessies en de uitslag van de verkiezing Sociaal Werker 2021. 
  • Voor bestuurders, sociaal werkers/professionals, staf, leidinggevenden, adviseurs, beleidsmedewerkers en alle partners in het sociaal domein.
  • Aanmelden met vroegboekkorting kan t/m 31 maart. Dus wacht niet te lang!
  • Het jaarcongres is een gezamenlijk initiatief van Sociaal Werk Nederland en Sociaal Werk werkt!  

Met vriendelijke groet en graag tot 26 mei,
Eric van der Burg I voorzitter Sociaal Werk Nederland

Direct aanmelden met vroegboekkorting en ledenkorting kan hier

Lid wordenContact