Themaoverzicht

Effectiviteit

Kwaliteit & Professionalisering

De kwaliteit van sociaal werk hangt nauw samen met  de effectiviteit ervan. Zijn de beoogde resultaten behaald? Ervaren klanten meerwaarde? Heeft het (financieel) rendement opgeleverd? Opdrachtgevers, samenwerkingspartners én sociaalwerkorganisaties zelf zoeken antwoorden op deze vragen. Voor verantwoording maar vooral omdat inzicht in effectiviteit en meerwaarde noodzakelijk is om de ondersteuning van doelgroepen te verbeteren. Er bestaan inmiddels allerlei instrumenten die effectiviteit inzichtelijk maken: wat betreft financieel rendement (bijvoorbeeld SROI en MKBA), tevredenheid, of het door de klant beleefde effect van een activiteit of dienstverlening (Effectmeter).

Nieuwsbericht

Terugluisteren: Podcast 'Tellen en vertellen' - Eva Brouns over datagedreven sociaal werk

Op 5 oktober 2020 geplaatst door

Eva Brouns, programmamanager data bij Sociaal Werk Nederland was te gast bij podcast De Regisseur. Een gesprek over sociaal werk en het zichtbaar maken van impact. Hoe kan je de meerwaarde van sociaal werk aantonen middels data? Hoe combineer je tellen en vertellen om de cruciale rol van je organisatie in de samenleving optimaal tot zijn recht te laten komen, in samenwerking met je partners en opdrachtgevers?

De toegevoegde waarde van datagedreven werken hierin is evident. De context, noodzaak en status van datagedreven Sociaal Werk zet Eva helder uiteen. Ze licht daarnaast de aanpak en voortgang van het dataprogramma van Sociaal Werk Nederland toe. Interessant voor: directie/bestuur, informatiemanagement professionals, kwaliteitsmedewerkers, innovatiemanagers, onderzoekers ed.

Werkt Spotify niet mee? Klik dan hier door naar de app.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten