Themaoverzicht

Effectiviteit

Kwaliteit & Professionalisering

De kwaliteit van sociaal werk hangt nauw samen met  de effectiviteit ervan. Zijn de beoogde resultaten behaald? Ervaren klanten meerwaarde? Heeft het (financieel) rendement opgeleverd? Opdrachtgevers, samenwerkingspartners én sociaalwerkorganisaties zelf zoeken antwoorden op deze vragen. Voor verantwoording maar vooral omdat inzicht in effectiviteit en meerwaarde noodzakelijk is om de ondersteuning van doelgroepen te verbeteren. Er bestaan inmiddels allerlei instrumenten die effectiviteit inzichtelijk maken: wat betreft financieel rendement (bijvoorbeeld SROI en MKBA), tevredenheid, of het door de klant beleefde effect van een activiteit of dienstverlening (Effectmeter).

Blog

STORYTELLING EN NARRATIEF VERANTWOORDEN

"Je krijgt een beter en completer beeld van de geschetste situatie. Het gaat veel meer voor je leven. Je ziet bijna een documentaire voor je of je hebt het gevoel dat je middenin een goed boek zit. De informatie wordt veel meer beeldend. Het verhaal achter de cijfers, het echte verhaal van de persoon waarover het gaat komt voor het voetlicht. Het is veel meer pakkend en meeslepend om te lezen dan lange langdraderige teksten met moeilijk wollig taalgebruik (vaktaal) Je zit er als het ware middenin.
Je beleeft en doorleeft het geheel. Er blijft meer hangen van de werkelijke inhoud van de tekst dan bij reguliere rapportages."
WOW, is dat even SUPER om terug te krijgen. Mij vertelt deze feedback dat verhalen een brug weten te slaan tussen systeemwereld en leefwereld. Die verbinding, dat willen we toch allemaal?

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten