Nieuwsbericht

Geen coronatoegangsbewijs nodig in buurthuizen

3 november 2021 | 1 minuut lezen

Dinsdagavond 2 november kondigde het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen ter bestrijding van het coronavirus aan. In de brief aan de Tweede Kamer staat expliciet benoemd dat 'reguliere exploitatie van buurt- en dorpshuizen is uitgezonderd van een coronatoegangsbewijs' met uitzondering van evenementen e.d.. Wel mag de beheerder bepalen of een mondkapje gedragen moet worden.

Donderdagmiddag 4 november heeft de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (waar de veiligheidsregio’s onder vallen) besloten om het dragen van mondkapjes alsnog verplicht te stellen voor buurthuizen en jongerenlocaties. Tot en met 2 november was de visie nog dat dit ter beoordeling aan de beheerder was, maar de NCTV komt daar nu op terug.

De mondkapjesplicht is ingegaan op 6 november. Zodra bezoekers op hun plek zijn mag het mondkapje af, maar in de verkeersruimten en bij binnenkomst moet deze op. Wanneer men eet dan hoeft er uiteraard geen mondkapje op. Dat geldt ook voor sport- of cultuurbeoefening waarbij het dragen van een mondkapje in de weg zit. Dan is er ook de uitzondering voor personen die ontregeld raken van een mondkapje (via Eigen Verklaring).

Hier vindt u de op details aangepaste handreiking. 

Ook wordt geadviseerd de 1,5 meter en de overige basisregels zo veel mogelijk in acht te nemen. De regeling die geldt sinds 25 september kunt u vooralsnog blijven toepassen.

Hier vindt u de regels in eenvoudige taal. 

Bijlagen

Lid wordenContact