Nieuwsbericht

Enquete: wat weet, merk, doe jij van en met economische daklozen?

7 januari 2021 | 1 minuut lezen

Platform31 en Onderzoeksinstituut IVO onderzoeken in 2021 de huidige stand van zaken rond beleid en aanpak voor de doelgroep economische daklozen. Om een goede start te maken met dit exploratieve onderzoek naar deze relatief nieuwe daklozengroep, verzoeken zij partijen die in beleid of praktijk met economische daklozen bezig zijn om een korte enquête in te vullen.

Wat Platform31 en Onderzoeksinstituut IVO zoeken
Steeds meer gemeenten, woningcorporaties en zorgorganisaties erkennen dat economische dak- en thuislozen veel knelpunten op hun pad tegenkomen waar ze zonder ondersteuning moeilijk antwoorden op zullen vinden. Deze organisaties ontwikkelen daarom (voorzichtig) visie, beleid en projecten om deze doelgroep beter te ondersteunen. Platform31 en het IVO willen de komende maanden graag in gesprek gaan met deze partijen. Welke antwoorden vinden ze op de vele vragen die nu spelen rond deze doelgroep? Het onderzoek heeft als doel lessen op te halen voor andere gemeenten hoe om te gaan met deze specifieke dak- en thuislozengroep. De interviews worden daartoe geanalyseerd en ondergebracht in een kort onderzoeksrapport.

Uiteenlopende termen
Andere benamingen voor de doelgroep ‘economische daklozen’ die wellicht in uw gemeente worden gebruikt zijn: zelfredzame daklozen, onzichtbare daklozen, nieuwe daklozen, stropdas daklozen, pechmannen, bankhoppers, bankslapers, zelfredzame adreslozen.

Lid worden