Nieuwsbericht

Ook sociaal werkers komen in aanmerking voor coronabonus

Op 18 september 2020 geplaatst door

Sociaalwerkorganisaties kunnen medewerkers voordragen voor de eenmalige bonus (€ 1000) mits aan de criteria wordt voldaan. Van 1 oktober tot en met 29 oktober 2020 kan de bonus worden aangevraagd.

Zoals eerder werd aangekondigd is er nu meer bekend over de eenmalige netto bonus van € 1.000 voor professionals in de zorg en ondersteuning die zich in corona-tijd (1 maart tot 1 september) vol overgave hebben ingezet voor patiënten en cliënten.

VWS heeft een generieke regeling opgesteld waarbij het aan de organisaties is om te bepalen welke werknemers in aanmerking komen voor de bonus. Om werkgevers daarbij te ondersteunen heeft VWS een handreiking opgesteld. Tevens heeft VWS faq’s opgesteld en is er een loket waar je als werkgever terecht kunt met vragen.

Ook Sociaal Werk Nederland vindt het belangrijk om de waardering en dankbaarheid van de samenleving over te brengen aan de professionals binnen zorg & welzijn. We hebben  daarom input geleverd aan VWS over de uitvoering van de regeling tegen minimale financiële lasten. De regeling is en blijft van VWS.

Sociaalwerkorganisaties kunnen dus medewerkers voordragen voor de eenmalige bonus, mits aan de criteria wordt voldaan. Vanaf 1 oktober 2020 tot en met 29 oktober 2020 kan de bonus worden aangevraagd die vervolgens door de werkgever aan de medewerkers wordt uitbetaald. Uitbetaling volgt zo spoedig mogelijk. Achteraf kan er een controle volgen, onder meer om te zien of de bonus inderdaad is uitbetaald aan de medewerkers.

Trefwoorden: 1000, bonus, corona, zorgbonus
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten