Nieuwsbericht

Bonus voor zorgprofessionals ook voor sociaal werkers?

Op 30 juni 2020 geplaatst door

Op 25 juni 2020 kwam het nieuws naar buiten dat 'alle professionals die in de zorg en ondersteuning werken en die zich in de corona-tijd (1 maart tot 1 september) hebben ingezet voor patiënten en cliënten en direct of indirect de effecten van corona hebben ondervonden een beroep kunnen doen op een bonusregeling'.
Het betreft een eenmalige netto bonus van € 1.000,- per persoon.

Tijdens de zomerperiode wordt de regeling nader uitgewerkt en opgesteld. Het is de bedoeling dat er vanaf 1 oktober aanvragen voor de bonus kunnen worden ingediend. Ook Sociaal Werk Nederland weet op dit moment niet meer dan wat er in de kamerbrief (zie bijlage) staat. Zodra er meer duidelijkheid is voor onze sector laten wij dit uiteraard weten.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Ik was in de veronderstelling dat de bonus juist voor diegene is bedoeld die dagelijks direct contact hebben gehad met corona patienten, en mensen die de kamers van Corona patienten hebben schoongemaakt. Zij hebben gevaar gelopen om ook zelf besmet te raken.  Zij hebben uitzonderlijk lange dagen en weken gemaakt. Zij hebben een uitzonderlijke prestatie geleverd. Zeker omdat er niet altijd voldoende kapjes ed beschikbaar waren. Ik zou het echt een aanfluiting vinden als maatschappelijk werkers een vergoeding zouden krijgen.

Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten