Nieuwsbericht

Informatie uitwerking van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers Tozo

30 maart 2020 | 1 minuut lezen

Staatssecretaris Van Ark heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitwerking van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (zie bijlage). Een afschrift van deze brief is aan de Eerste Kamer aangeboden. 

Het kabinet wil in de coronacrisis banen en inkomens van mensen beschermen. Daarom is een economisch noodpakket aangekondigd. Eén van de maatregelen is de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo). Deze regeling ondersteunt zelfstandige ondernemers, onder wie zzp'ers, met inkomensondersteuning en bedrijfskrediet, zodat zij een betere kans hebben om hun bedrijf voort te zetten. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de regeling zijn vandaag bekend gemaakt. De regeling wordt uitgevoerd door gemeenten en geldt vooralsnog tot 1 juni.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)
Het kabinet streeft ernaar om deze week richting de Kamer te communiceren over de contouren van de maatregel. Op dat moment wordt ook duidelijk wanneer de loketten open gaan. De maatregel wordt door de Minister van SZW vastgesteld in een ministeriële regeling die gelijktijdig aan de Kamer zal worden gecommuniceerd.

Zie ook voor de verdere informatie en de kamerbrief hier.
Zie artikel Binnenlands Bestuur.