Nieuwsbericht

Specifieke medewerkers sociaal werk met voorrang een booster

3 december 2021 | 1 minuut lezen

Alle hoofdcontactpersonen van Sociaal Werk Nederland hebben donderdag 9/12/2021 een mailbericht ontvangen met een update over de werkwijze.


Het kabinet heeft besloten dat zorgpersoneel van 18 jaar en ouder dat contact heeft met patiënten en cliënten, een boostervaccinatie kunnen ontvangen. Dit helpt om te voorkomen dat dit personeel ziek wordt door COVID-19. Ook een deel van het sociaal werk valt onder deze zorg-doelgroep. Net als dit voorjaar geldt de voorrang voor een boostervaccinatie voor medewerkers Wmo dagbesteding, maaltijdondersteuning, en maatschappelijke opvang.

Let op: alleen deze medewerkers komen in aanmerking voor de boostervaccinatie voorrang. Overige medewerkers sociaal werk krijgen komende maanden een oproep op leeftijd.


Verzoek: geef het aantal medewerkers z.s.m. door aan RIVM

Werkgevers worden verzocht het aantal medewerkers Wmo dagbesteding, maaltijdondersteuning en maatschappelijke opvang zo spoedig mogelijk door te geven aan het RIVM.

Let op: alleen deze medewerkers komen in aanmerking voor voorrang bij de boostervaccinatie. Overige medewerkers sociaal werk krijgen komende maanden een oproep op leeftijd.


Hoofdlijnen

  • Zorgmedewerkers worden gefaseerd uitgenodigd voor een boostervaccinatie bij de GGD.
  • Er moet minimaal 6 maanden tussen de laatste vaccinatie of doorgemaakte covid-infectie en de boostervaccinatie zitten.
  • Werkgevers nodigen zorgmedewerkers uit via een digitale of schriftelijke uitnodigingsbrief met een unieke persoonlijke code.
  • Met deze unieke code kunnen zorgmedewerkers zichzelf aanmelden bij een online portaal, wat dient als wachtlijst. Zodra er plek is bij de GGD worden zorgmedewerkers via sms-/email geïnformeerd een afspraak te maken voor vaccinatie bij de GGD.

In de tweede helft van december start het vaccineren.
 

Nadere informatie
Informatie voor werkgevers en zorgpersoneel is te vinden op:

9 december 2021

@lineke Lammen: Ik wil graag onze medewerkers opgeven bij het RIVM, maar dat moet via een webformulier dat wij via de branchevereniging zouden moeten ontvangen. Klopt het dat wij die niet ontvangen hebben? 

https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/professionals/boostervaccinatie-zorgmedewerkers/informatie-voor-werkgevers

 

met vriendelijke groet 

Ingrid van der Vorst, Versa Welzijn. 

16 december 2021

Wij hebben geen link ontvangen om onze medewerkers door te geven bij het RIVM. Hoe kan ik hieraan komen?

Met vriendelijke groet,

Anique vd Bergh, Welzijn de Meierij

Lid wordenContact