Themaoverzicht

CAO & Juridische Zaken

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Sociaal Werk Nederland onderhandelt namens de leden met de vakbonden over de CAO Sociaal Werk. Doel daarbij is een cao af te sluiten die een aantrekkelijk en betaalbaar instrument is voor het arbeidsvoorwaardenbeleid binnen organisaties zelf. De cao moet een weerspiegeling zijn van de stevige en duidelijke positie die de branche op de arbeidsmarkt inneemt. Leden met een abonnement op Juridische Zaken Online kunnen vragen stellen over de CAO Sociaal Werk en arbeidswetgeving. Alle actuele informatie over de Cao Sociaal Werk vind je hier op het Arbeidsmarktplatform Sociaal werk werkt.

Nieuwsbericht

Belangrijke update over eHerkenning voor ondernemers die eHerkenning alleen gebruiken om belastingaangifte te doen.

Op 15 juli 2020 geplaatst door

De overheid lanceert een compensatieregeling voor het gebruik van eHerkenning, het inlogsysteem voor organisaties. Om aangifte te doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe portaal voor ondernemers, heeft u DigiD of eHerkenning nodig. eHerkenning is niet gratis. Dankzij de nieuwe compensatieregeling kunnen organisaties toch kosteloos aangifte doen.

Alle organisaties die eHerkenning alleen nodig hebben om hun belastingaangiften te doen en daar het speciale Belastingdienst eHerkenningsmiddel voor hebben aangeschaft, kunnen gebruikmaken van de regeling. Dit geldt niet voor eenmanszaken. Zij kunnen kosteloos aangifte doen met DigiD.

Terugwerkende kracht
De regeling compenseert één Belastingdienst eHerkenningsmiddel per organisatie per jaar. De machtiging aan een intermediair wordt niet gecompenseerd. De compensatie is op jaarbasis. De regeling start met terugwerkende kracht vanaf 1 januari en duurt twee jaar. De vergoeding wordt betaald aan de ondernemer zelf en geldt alleen voor het speciale Belastingdienst EH3 inlogmiddel (eHerkenning niveau 3). U regelt dit bij een van de erkende leveranciers. Ook als u al een inlogmiddel hebt en deze om wilt laten zetten. Er wordt ongeveer 24 euro (de prijs van een Belastingdienst EH3-inlogmiddel) vergoed.

Vennootschapsbelasting
Groepen die loonaangifte of aangifte vennootschapsbelasting moeten doen maar zich niet in het Handelsregister kunnen inschrijven en daarom geen eHerkenning kunnen aanschaffen, moeten aangifte doen via een softwarepakket of intermediair. Dit valt niet onder bovengenoemde compensatieregeling, maar ook dan heeft u recht op compensatie. De vergoeding bedraagt maximaal 450 euro, die u kunt aanvragen bij de Belastingdienst.

Augustus
Verwacht wordt dat u de vergoeding in augustus online kunt aanvragen via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zodra de regeling opengaat, leest u meer op de website van de Belastingdienst.

Kijk hier voor de Kamerbrief over de compensatieregeling.

Bron: MKB Nederland, Rijksoverheid
Trefwoorden: compensatie, digid, eherkenning
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten