Themaoverzicht

CAO & Juridische Zaken

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Sociaal Werk Nederland onderhandelt namens de leden met de vakbonden over de CAO Sociaal Werk. Doel daarbij is een cao af te sluiten die een aantrekkelijk en betaalbaar instrument is voor het arbeidsvoorwaardenbeleid binnen organisaties zelf. De cao moet een weerspiegeling zijn van de stevige en duidelijke positie die de branche op de arbeidsmarkt inneemt. Leden met een abonnement op Juridische Zaken Online kunnen vragen stellen over de CAO Sociaal Werk en arbeidswetgeving. Alle actuele informatie over de Cao Sociaal Werk vind je hier op het Arbeidsmarktplatform Sociaal werk werkt.

Nieuwsbericht

Principeakkoord over de overgang van peuterspeelzaalmedewerkers naar de Cao Kinderopvang

Op 10 maart 2020 geplaatst door

Sociaal Werk Nederland heeft met partijen in de kinderopvang overleg gevoerd over de overgangsregeling. Op 19 maart is een ledenbijeenkomst waar een besluit wordt genomen over het principeakkoord.

Op 24 februari 2020 hebben we per brief onze (peuterspeelzaal)leden opgeroepen om de afspraken van een verplichte overgang van de peuterspeelzaalmedewerkers naar de Cao Kinderopvang te bespreken op de ledenbijeenkomst 19 maart aanstaande. Die afspraken zijn gemaakt aan de cao-tafel kinderopvang zonder dat Sociaal Werk Nederland daarbij was betrokken.

In de afgelopen weken weken heeft Sociaal Werk Nederland met de betrokken vakbonden en werkgeversorganisaties in de kinderopvang overleg gevoerd over de inhoud van de overgangsregeling en de totstandkoming ervan. Mede door onze inzet heeft dit overleg geleid tot een aangepaste overgangsregeling.

De overgangsregeling bevat afspraken aan de hand waarvan de peuterspeelzaalmedewerkers onder de cao Kinderopvang worden gebracht. Het niveau van de afspraken is ongeveer gelijk aan de in de praktijk veelal gebruikte handreiking harmonisatie arbeidsvoorwaarden peuterspeelzalen–kinderopvang. De afspraken zijn opgenomen in het principeakkoord; dat document vindt u in de bijlage.

Het bestuur van Sociaal Werk Nederland legt het principeakkoord positief voor aan de leden. De aanwezige leden op de ledenbijeenkomst kunnen zich over het principeakkoord uitspreken en er een bindend besluit over nemen.

  • Wilt u aanwezig zijn bij deze ledenbijeenkomst? Meld u dan hier aan.
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten