Themaoverzicht

CAO & Juridische Zaken

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Sociaal Werk Nederland onderhandelt namens de leden met de vakbonden over de CAO Sociaal Werk. Doel daarbij is een cao af te sluiten die een aantrekkelijk en betaalbaar instrument is voor het arbeidsvoorwaardenbeleid binnen organisaties zelf. De cao moet een weerspiegeling zijn van de stevige en duidelijke positie die de branche op de arbeidsmarkt inneemt. Leden met een abonnement op Juridische Zaken Online kunnen vragen stellen over de CAO Sociaal Werk en arbeidswetgeving. Alle actuele informatie over de Cao Sociaal Werk vind je hier op het Arbeidsmarktplatform Sociaal werk werkt.

Nieuwsbericht

Doe je mee met de pilot Positieve Gezondheid op de werkvloer?

Op 13 november 2019 geplaatst door

De benadering van gezondheid door Machteld Huber van het Institute for Positive Health (iph) geeft een brede kijk op gezondheid. Met accent op preventie, eigen veerkracht en op wat het leven van mensen betekenisvol maakt. Deze visie is uitgewerkt in zes dimensies waarmee onderzocht wordt hoe mensen beter om kunnen gaan met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in hun leven. En daarbij zelf regie kunnen houden.

En het werkt! Met de positieve resultaten wil het iph de brede kijk van positieve gezondheid ook naar de werkvloer uitbreiden. Niet als nieuw, maar als aanvulling op wat er al gedaan wordt aan het verbeteren en behouden van de gezondheid van werknemers.

Het iph geeft handvatten waarmee we in het sociaal werk een pilot op de werkvloer gaan starten. Om te kijken of, en hoe, de benadering daar ingezet kan worden en kan bijdragen aan gezond werken.

Doe mee met de pilot
We trappen de pilot af met een werksessie op dinsdag 3 december vanaf 13.30 uur in Utrecht.
Het iph neemt je op interactieve manier mee naar de mogelijkheden van het inzetten van positieve gezondheid op de werkvloer. Het onderling uitwisselen van ideeën en het sparren over het inzetten van positieve gezondheid in je eigen organisatie komen natuurlijk ook aan bod.

Heb je interesse en wil je meedoen aan de pilot? Er is nog plaats voor een aantal organisaties. Meld je aan via Davina Koudijs: dkoudijs@fcb.nl.

Bron: FCB, IPH
Trefwoorden: iph, positieve gezondheid
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten