Nieuwsbericht

Positieve Gezondheid op de werkvloer, meedoen aan de pilot?

Alexandra Krop
18 september 2019 | 1 minuut lezen

Positieve Gezondheid op de werkvloer

Naast fysieke gezondheidsklachten speelt psychosociale (arbeids)belasting, zoals psychische belasting, werkdruk, werk- en informatiestress of ongewenste omgangsvormen, vaak een rol bij ziekteverzuim. En ook niet-werkgerelateerde aspecten kunnen een oorzaak zijn. Positieve Gezondheid is een preventieve aanpak, waarmee deze oorzaken vroegtijdig gesignaleerd en aangepakt kunnen worden.

Een brede blik op gezondheid, preventie en eigen regie

De benadering van gezondheid door Machteld Huber van het Institute for Positive Health geeft een brede kijk op gezondheid. Met het accent op preventie, eigen veerkracht en op wat het leven van mensen betekenisvol maakt. Deze visie is uitgewerkt in zes dimensies waarmee onderzocht wordt hoe mensen beter om kunnen gaan met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in hun leven. En daarbij zelf regie kunnen houden.

En het werkt! De positieve resultaten zijn aanleiding voor pilots op de werkvloer om te kijken of, en hoe, de benadering daar ingezet kan worden tegen ziekteverzuim.

Doe ook mee met de pilot Positieve Gezondheid

Binnenkort komt het IPH met een advies over hoe je Positieve Gezondheid kunt inzetten in de organisatie. Hiermee willen we in de branche pilots starten om de tool op de werkvloer te introduceren, gebruiken en proberen.

Heb je interesse, vragen of wil je meedoen aan de pilot? Ik hoor het graag via krop@sociaalwerk.nl

Lees hier het volledige nieuwsbericht op het arbeidsmarktplatform Sociaal Werk werkt.