Themaoverzicht

CAO & Juridische Zaken

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Sociaal Werk Nederland onderhandelt namens de leden met de vakbonden over de CAO Sociaal Werk. Doel daarbij is een cao af te sluiten die een aantrekkelijk en betaalbaar instrument is voor het arbeidsvoorwaardenbeleid binnen organisaties zelf. De cao moet een weerspiegeling zijn van de stevige en duidelijke positie die de branche op de arbeidsmarkt inneemt. Leden met een abonnement op Juridische Zaken Online kunnen vragen stellen over de CAO Sociaal Werk en arbeidswetgeving. Alle actuele informatie over de Cao Sociaal Werk vind je hier op het Arbeidsmarktplatform Sociaal werk werkt.

Nieuwsbericht

OPOF presentaties

Op 28 mei 2019 geplaatst door

Vorige week hield Sociaal Werk Nederland een bijeenkomst voor personeelsfunctionarissen waarbij onderwerpen aan de orde kwamen die relevant zijn voor het actuele personeel(sbeleid) van sociaalwerkorganisaties.

De aanwezigen zijn geïnformeerd over de stand van zaken in de onderhandelingen voor de cao Sociaal Werk.  Vervolgens besprak Davina Koudijs van FCB de voor onze sector relevante arbeidsmarktcijfers, waarbij de zaal via een live-applicatie input kon geven. Daarna heeft Judith van Vlijmen van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn verteld welke mogelijkheden het pensioen biedt om gezond en vitaal de AOW-gerechtigde leeftijd te behalen.

Na een korte pauze kwamen er nog twee onderwerpen aan bod. Eerst heeft Henri Damen van AON verteld over de aanstaande wijzigingen van de collectieve kortingen van zorgverzekeringen. De overheid denkt na over de manier waarop collectiviteiten van ziektekostenverzekeringen worden aangeboden in Nederland. Alleen het geven van korting op de basis en aanvullende verzekeringen is volgens de overheid onvoldoende; zij wil dat verzekeraars hun producten inhoudelijk gaan laden. Meer informatie over dit onderwerp en het belang van het collectief laden, is hier te vinden.

Tot slot vertelden Mia Vugts van ContourdeTwern en Sandra van Elten van Sociaal Werk Nederland over de gezamenlijk ontwikkelde e-learning over privacy, gekoppeld aan de (nieuwe) beroepscode is voor de hele branche. Het gaat over de (h)erkenning en toepasbaarheid van privacywetgeving binnen het sociaal werk, en bewustwording en toepassing van de beroepscode. Ook hielden ze een korte demonstratie van de e-learning.

  • De sheets van de presentaties vind je in de bijlagen
  • Na de zomervakantie wordt er wederom een OPOF georganiseerd. Houd de website in de gaten.
Bron: Sociaal Werk Nederland
Trefwoorden: 2019, aon, fcb, opof, pensioen, pfzw
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten