Themaoverzicht

CAO & Juridische Zaken

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Sociaal Werk Nederland onderhandelt namens de leden met de vakbonden over de CAO Sociaal Werk. Doel daarbij is een cao af te sluiten die een aantrekkelijk en betaalbaar instrument is voor het arbeidsvoorwaardenbeleid binnen organisaties zelf. De cao moet een weerspiegeling zijn van de stevige en duidelijke positie die de branche op de arbeidsmarkt inneemt. Leden met een abonnement op Juridische Zaken Online kunnen vragen stellen over de CAO Sociaal Werk en arbeidswetgeving. Alle actuele informatie over de Cao Sociaal Werk vind je hier op het Arbeidsmarktplatform Sociaal werk werkt.

Nieuwsbericht

Programma OPOF 21 mei 2019

Op 10 mei 2019 geplaatst door

Op 21 mei aanstaande vindt het OPOF weer plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur.  Een mooie gelegenheid om je collega P&O-ers uit de branche te ontmoeten en om kennis en ervaring te delen. Daarnaast ontvang je informatie over het arbeidsrecht, de cao, hrm ontwikkelingen en de arbeidsmarkt.

 

Wat staat er 21 mei op het programma?

 

Er wordt afgetrapt met een aantal actualiteiten waaronder de cao onderhandelingen 

 Judith van Vlijmen, HR adviseur van PFZW komt vertellen over de mogelijkheden voor medewerkers om al dan niet gedeeltelijk vervroegd met pensioen kunnen.  

Davina Koudijs van FCB presenteert de highlights van de arbeidsmarktinformatie in 2018. Waar zit de groei en waar de krimp? Wat zijn de prognoses?

Henri Damen van AON vertelt over de actuele ontwikkelingen rondom zorgverzekeringen en de veranderingen in de collectiviteit van zorgverzekeringen. Hij bespreekt de wens van de minister om zorgcollectieven inhoudelijk te laden en de actieve rol die de werkgever hierin kan vervullen.

Contour De Twern heeft in samenwerking met Sociaal Werk Nederland een e-learning module ontwikkeld over privacy gekoppeld aan de (nieuwe) beroepscode die bruikbaar is voor de hele branche. Het gaat over de (h)erkenning ven toepasbaarheid van privacy wetgeving binnen het sociaal werk, bewustwording en toepassing van de beroepscode. Er zal dieper worden ingegaan op het project en het onderwerp.  Er zal tevens een korte demonstratie worden gegeven.

 

Aanmelden voor het OPOF?, klik hier.

Trefwoorden: opof, programma
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten