Themaoverzicht

CAO & Juridische Zaken

Arbeidszaken

Sociaal Werk Nederland onderhandelt namens de leden met de vakbonden over de CAO Sociaal Werk. Doel daarbij is een cao af te sluiten die een aantrekkelijk en betaalbaar instrument is voor het arbeidsvoorwaardenbeleid binnen organisaties zelf. De cao moet een weerspiegeling zijn van de stevige en duidelijke positie die de branche op de arbeidsmarkt inneemt. Leden met een abonnement op Juridische Zaken Online kunnen vragen stellen over de CAO Sociaal Werk en arbeidswetgeving. Alle actuele informatie over de Cao Sociaa Werk vind je hier op het Arbeidsmarktplatform Sociaal werk werkt.

Nieuwsbericht

OPOF bijeenkomst 22 november NOG MAAR ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR!

Op 6 november 2018 geplaatst door

Op 22 november aanstaande vindt het OPOF weer plaats. Een mooi gelegenheid om je collega P&O-ers uit de branche kan ontmoeten om kennis en ervaring te delen. Daarnaast ontvang je informatie over het arbeidsrecht, de cao, hrm ontwikkelingen en de arbeidsmarkt.

 

Wat staat er 22 november op het programma?

 

Er wordt afgetrapt met een aantal actualiteiten rondom de lopende cao. 

 

Charlotte Koopman van De Koning Vergouwen Advocaten praat je vervolgens  in anderhalf uur bij over de actualiteiten arbeidsrecht.  Zij deelt haar kennis en expertise over de Wet arbeidsmarkt in balans, WIEG, Wet compensatie transitievergoeding bij langdurige ziekte, Uitvoeringsregels van UWV en de actualiteiten in de rechtspraak (deeltijdontslag en transitievergoeding, opvolgend werkgeverschap, verworven rechten, ontslagrecht algemeen). Na anderhalf uur ben je weer helemaal up to date van alle relevante ontwikkelingen in de HR-praktijk.

 

Dan houden we pauze en na de pauze staan we stil bij een drietal onderwerpen.

 

Contour De Twern is in samenwerking met Sociaal Werk Nederland een e-learning module aan het ontwikkelen over privacy gekoppeld aan de (nieuwe) beroepscode die bruikbaar is voor de hele branche. Het gaat over de (h)erkenning ven toepasbaarheid van privacy wetgeving binnen het sociaal werk, bewustwording en toepassing van de beroepscode. Er zal dieper worden ingegaan op het project en het onderwerp.  Indien mogelijk zal een sneak preview worden gegeven en daarnaast willen we toetsen of de inhoud aansluit bij de behoefte van het werkveld.

 

Daar houdt het niet op. We hebben nog meer input nodig en wel voor de volgende cao Sociaal Werk. Het proces naar de nieuwe cao zal worden geschetst. Vervolgens wordt er stilgestaan bij een aantal voor de sector en cao relevante ontwikkelingen en hoe we hier mogelijk een rol zien voor de cao. Er wordt een eerste verkenning gedaan voor de komende cao onderhandelingen.

 

Als laatste komt aan de orde de arbeidsmarkt(krapte) en hoe Sociaal Werk Nederland samen met sociale partners en FCB zich bezighouden met dit vraagstuk. Er wordt onder andere ingegaan op de campagne van VWS “Ik Zorg”, de meest recente arbeidsmarktcijfers en EVC mogelijkheden voor jeugd- en gezinsprofessionals.

 

Aanmelden voor de OPOF, klik hier.

Trefwoorden: bijeenkomst, opof
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten