Nieuwsbericht

Carla Moonen nieuwe bestuursvoorzitter Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Chris Bos
9 december 2016 | 1 minuut lezen

Carla Moonen is op dit moment dijkgraaf van het waterschap Brabantse Delta. Ook is ze lid van de Raad van Toezicht van MVO Nederland en het Groene Brein. Van 2008 tot 2013 was ze Raadadviseur van het kabinet van de minister-president. Daarvoor was ze plaatsvervangend directeur van de Inspectie der Rijksfinanciën.

Carla Moonen: ‘Ik werk met enorm veel plezier bij het waterschap Brabantse Delta en kijk terug op jaren waarin ik veel tot stand heb kunnen brengen. Zo zijn we dit najaar de Beste Werkgever geworden van alle waterschappen in Nederland. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid daarvan. Tegelijkertijd kijk ik ernaar uit te starten als voorzitter van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. De komende jaren staat er veel te gebeuren in de pensioenwereld en de uitdagingen zijn groot. Juist in deze periode waarin het pensioenstelsel grondig wordt aangepast wil ik mij hard maken voor een goed pensioen voor werknemers in de sector zorg en welzijn. Zij verdienen het”.

Profiel PFZW
PFZW is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van ruim 2,6 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het pensioenfonds beheert het belegd vermogen, dat in het derde kwartaal van 2016 € 185 miljard bedroeg. Het bestuur is verantwoordelijk voor de pensioenregeling en het fondsbeleid. Ook is het bestuur eindverantwoordelijk voor een deugdelijke uitvoering van de pensioenregeling.
PFZW heeft met uitvoeringsorganisatie PGGM een contract gesloten voor de uitvoering. PGGM draagt zorg voor de uitvoering van de collectieve pensioenregeling in de sector zorg en welzijn en voor het vermogensbeheer.