Activiteit

OPOF bijeenkomst, Koningsbergerstraat 9, Utrecht, Hogeschool Domstad

22 jun
22 juni 2017
09:30 tot 16:30
Bijeenkomst
20 december 2016 | 2 minuten lezen

Op donderdag 22 juni vindt weer een OPOF plaats waar u van harte welkom bent. Koningsbergerstraat 9, Utrecht, Hogeschool Domstad.

Het programma ziet er als volgt uit:
Het zou zo maar kunnen, dat de P&O’ers tijdens het OPOF als één van de eersten op de hoogte zijn van de nieuwe cao-afspraken. De dag voorafgaand aan het OPOF, op  21 juni, zijn er namelijk weer cao-onderhandelingen. Sociaal Werk Nederland hoopt er op die dag met de vakbonden uit te komen. Maaike Verheul praat u bij over de stand van zaken.

Een veranderende wereld vraagt om andere werkwijzen, van medewerkers en van organisaties. Organisaties zitten niet stil als het om vernieuwing gaat. Met de subsidie Slim in WERK hopen we organisaties die goede innovatieve ideeën hebben een duwtje in de rug te geven. Zodat die goede ideeën ook uitgevoerd kunnen worden. Er zijn drie subsidies: voor organisaties, leidinggevenden en professionals. Karen Hofstede, werkveldadviseur bij FCB, weet van de hoed en de rand en informeert de deelnemers over de subsidie Slim in WERK. 

Rond 11.30 uur geeft Georgette Bello, accountmanager werkgeversdienstverlening van het UWV,  een presentatie over het digitale werkgeversportaal van UWV. Via dit portaal zijn belangrijke zaken rondom werknemersverzekeringen eenvoudig te regelen, zoals het ziek en beter melden van de werknemer, het uploaden van reintegratieverslagen, het indienen van ontslagaanvragen en het downloaden van Ziektewet- en WAZO-brieven.

Na de lunch is het woord aan Pauline Oberink, bedrijfsjurist bij ArboNed. Zij staat uitgebreid stil bij de veranderingen in de Arbowet, vanaf 1 juli 2017, voor de werkgever. Ze besteedt aandacht aan de gevolgen van de belangrijkste wijzigingen en geeft handige tips en tricks over hoe je hierop als organisatie kan inspelen.

Laatste spreker van de dag is Marius van Rijswijk, adviseur bij Verdonck, Klooster en Associates. Hij zal ingaan op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 in Nederland van toepassing wordt. De AVG brengt diverse wijzigingen mee op het gebied van het verwerken en beheren van persoonsgegevens. Bovendien vervangt de AVG de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens. We hebben nog bijna een jaar de tijd om ons als branche hierop voor te bereiden en Marius zal de aftrap geven tijdens het OPOF en op een praktische wijze stil staan bij de gevolgen van deze AVG. Tevens besteden we aandacht aan de informatievoorziening (waaronder seminars) die door Sociaal Werk Nederland worden georganiseerd voor de leden zodat zij volgend jaar volledig “AVG-proof” zijn. 

De bijeenkomst eindigt rond 16.00 uur.

Op de evenementenpagina kunt u inloggen met uw inloggegevens die u ook gebruikt voor de website www.sociaalwerknederland.nl. Vervolgens kunt u zich aanmelden voor de OPOF. Alvast dank voor uw aanmelding en als u vragen heeft, laat het ons gerust weten.

Aanmelden voor de OPOF 

Locatie

Koningsbergerweg 9
Utrecht
Lid worden