Themaoverzicht

CAO & Juridische Zaken

Arbeidszaken

Sociaal Werk Nederland onderhandelt namens de leden met de vakbonden over de CAO Sociaal Werk. Doel daarbij is een cao af te sluiten die een aantrekkelijk en betaalbaar instrument is voor het arbeidsvoorwaardenbeleid binnen organisaties zelf. De cao moet een weerspiegeling zijn van de stevige en duidelijke positie die de branche op de arbeidsmarkt inneemt. Leden met een abonnement op Juridische Zaken Online kunnen vragen stellen over de CAO Sociaal Werk en arbeidswetgeving. Alle actuele informatie over de Cao Sociaa Werk vind je hier op het Arbeidsmarktplatform Sociaal werk werkt.

Activiteit

Basiscursus CAO Welzijn & MD

08 september
Tijd: 09:00 tot 17:00
Type: Training

Sociaal Werk Nederland organiseert opnieuw de eendaagse basiscursus CAO W&MD in Utrecht. Centraal staat het overdragen van kennis over de belangrijkste onderwerpen uit de CAO. De cursus is interactief van opzet. Tijdens deze cao-cursus komen ook de wijzigingen in de nieuwe CAO aan de orde.

Let op: Deze caocursus is een introductiecursus: speciaal voor de nieuwkomers in de branche of voor degenen die niet of weinig bekend zijn met het werken met de CAO W&MD. De CAO wordt hierbij in grote lijnen behandeld. Wellicht ten overvloede, het gaat hier om een basiscursus en het betreft geen verdiepingscursus. Na aanmelding kunnen we contact met u opnemen om door te spreken of deze cursus inderdaad voor u geschikt is.

In oktober worden opnieuw twee themamiddagen georganiseerd over dossier opbouw en reorganisatie & ontslag.  Meer informatie hierover vindt u op onze website.

Cursusdata zijn:

 • dinsdag 6 september 2016
 • donderdag 8 september 2016

Inhoud basiscursus:

Tijdens deze basiscursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • uitgangspunten van de CAO;
 • arbeidsovereenkomst en oproepcontracten;
 • Wet werk en zekerheid;
 • salariëring;
 • verlof in het kader van de CAO, Wet arbeid en zorg en het Burgerlijk Wetboek;
 • Individueel Keuzebudget en Loopbaanbudget in grote lijnen;
 • reorganisatie en financiële verplichtingen bij bedrijfseconomisch ontslag in de CAO.

Doelgroep:

De  cursus is geschikt voor personeelsfunctionarissen, administratief- en secretarieel medewerkers van de afdeling P&O met weinig ervaring met de cao, maar die hier wel regelmatig mee gaan werken.

Er kunnen per cursusdag maximaal 16 personen deelnemen. Sociaal Werk Nederland behoudt zich het recht voor om de cursus te verplaatsen of samen te voegen met eenzelfde cursus op een andere dag. Bij te weinig aanmeldingen wordt de cursus geannuleerd.

Indien u de cursus zelf annuleert binnen 14 dagen voor aanvang van de cursus, zijn wij genoodzaakt het volledige cursusgeld door te berekenen. Bij verhindering mag u natuurlijk wel een vervanger in uw plaats laten komen.

Kosten:

 • leden:                 350 euro exclusief BTW
 • niet-leden:         480 euro exclusief BTW

U kunt zich hier aanmelden.

Trefwoorden: basiscursus, cao
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Management Assistent

Goedemorgen,

Kunt u mij vertellen wanneer er een volgende basiscursus is? Of is het misschien mogelijk dat ik op de 'reservelijst' kom te staan?

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

M vr gr

Marina van der Ven

Stichting Welzijn Hoeksche Waard (OUD055)

Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten