Themaoverzicht

CAO & Juridische Zaken

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Sociaal Werk Nederland onderhandelt namens de leden met de vakbonden over de CAO Sociaal Werk. Doel daarbij is een cao af te sluiten die een aantrekkelijk en betaalbaar instrument is voor het arbeidsvoorwaardenbeleid binnen organisaties zelf. De cao moet een weerspiegeling zijn van de stevige en duidelijke positie die de branche op de arbeidsmarkt inneemt. Leden met een abonnement op Juridische Zaken Online kunnen vragen stellen over de CAO Sociaal Werk en arbeidswetgeving. Alle actuele informatie over de Cao Sociaal Werk vind je hier op het Arbeidsmarktplatform Sociaal werk werkt.

Activiteit

Kennissessie Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

12 november
Tijd: 12:30 tot 16:00
Type: Bijeenkomst

Arbeidsrecht. Iedereen heeft ermee te maken en geen enkel rechtsgebied is aan zoveel wetswijzigingen onderhevig. Na de invoering van de WWZ staat thans de Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) voor de deur. Deze wet voert wederom ingrijpende wijzigingen door in onder andere het Ontslagrecht, regels inzake de transitievergoeding, proef ketenregeling, en flexibele arbeid. Op 1 januari 2020 is het zover. Er komt – kortom – weer het nodig op ons af. Waar moet je als werkgever allemaal rekening mee houden?

De Koning Vergouwen Advocaten praat je bij. In een korte tijd worden alle ins en outs die relevant zijn voor de dagelijkse HR-praktijk verteld. De spreker is mr. Charlotte Koopman. Samen met Sociaal Werk Nederland verzorgt zij al geruime tijd informatieve sessies met uiteraard alle ruimte voor het stellen van vragen. Schroom dus niet de concrete praktijksituaties en vragen in te sturen!”.

Inloop 12.30 uur, start programma 13.00 uur, einde programma 16.00 uur.

Sociaal Werk Nederland is goed met het OV bereikbaar. Er is zeer beperkte parkeermogelijkheid.

Aanmelden

Bij weinig aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om het evenement uit te stellen of te cancelen.

Geplaatst door:
Marlijn van de Kerkhof
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten