Activiteit

Themamiddag, ontslagrecht

19 okt
Donderdag 19 oktober 2017
13:00 tot 17:00
Bijeenkomst
Sandra Wolfsen
1 minuut lezen

Werknemers en ontslag. Niet het makkelijkste onderwerp, wel heel interessant! Sinds de invoering van de Wet, Werk en Zekerheid (WWZ) is het veel moeilijker om werknemers te ontslaan. Het ontslag moet verplicht passen in 1 van de 8 wettelijke ontslaghokjes. De ontslaggronden ‘disfunctioneren’ en ‘verstoorde arbeidsverhouding’ blijken in de praktijk de meest problemen op te leveren. Maar hoe zit het bij verwijtbaar gedrag en is ontslag op staande voet nog wel verstandig? En kan ontslag eigenlijk bij een zieke werknemer? 

De afgelopen twee jaar is gebleken dat rechters kritischer toetsen dan ooit en sneller geneigd zijn tot afwijzing van het ontslagverzoek. Het belang van kennis over ontslagrecht en een goede dossieropbouw is dan ook enorm toegenomen. Bij alle ontslaggronden. Uiteraard ook in het kader van goed personeelsbeleid. Op basis van het dossier beslist een kantonrechter of ontslag -op welke grond dan ook- is toegestaan. 

De Koning Vergouwen Advocaten organiseert om bovenstaande redenen samen met Sociaal Werk Nederland de handige workshop “Ontslagrecht”. In deze workshop behandelt arbeidsrechtadvocate Charlotte Koopman in één dagdeel alle facetten van het ontslagrecht. Ideaal voor werkgevers met behoefte aan duidelijke en begrijpelijke informatie over dit onderwerp.

U kunt zich hier aanmelden.