Publicatie

Update informatie: Reorganisatie en Ontslag

28 december 2021 | 1 minuut lezen

Soms blijkt het nodig om te reorganiseren en we willen u hierin zo goed mogelijk van informatie voorzien en hierin adviseren. In januari 2007 bracht Sociaal Werk Nederland een Handreiking Reorganisatie en ontslag uit. Grote delen van deze handreiking kunnen nog steeds worden toegepast, echter een deel is achterhaald door nieuwe wet- en regelgeving.

 

Sociaal Werk Nederland maakt gebruik van de diensten van de Algemene Werkgevers Vereniging Nederland (AWVN). Zij brachten in 2020 drie brochures uit met betrekking tot het proces van reorganiseren (deel 1) het ontslag van werknemer (deel 2) en het opstellen van een sociaal plan (deel 3). Precies die thema’s die deel uitmaken van de Handreiking.

Dat heeft Sociaal Werk Nederland doen besluiten de eigen handreiking niet aan te passen, maar direct gebruik te maken van de goed leesbare en praktische informatie die beschikbaar is gesteld door AWVN.

Voor de links naar de desbetreffende brochures, zie het bijgevoegde document.

Informatie over de branchespecifieke opzegtermijnen vindt u hier.

JZO-helpdesk

Indien u een JZO-abonnement heeft, kunt u vragen stellen aan Juridische Zaken Online (JZO). Voor instelling specifieke ondersteuning of vragen op dossierniveau kunnen we u in contact brengen met de bij ons bekende advocatenbureaus.

1 document toegevoegd