Vraag
Stefanie van der Ven 8 maanden geleden

ORT uitbetaling over verlof

Hi, 

Weten jullie of er ook ORT uitbetaald moet worden over het bovenwettelijk verlof en vitaliteitsverlof?

Ik dacht dat het volgende van toepassing is: 

Met de invoering van de ORT en het berekenen van ORT rechten over ORT is aangegeven dat dit uitsluitend geldt voor het wettelijk verlof. Dit omdat het overige verlof persoonlijk is en ook per medewerker verschilt. Met andere woorden, dit is een vrijwillige keuze om verlof te kopen. Het is om die reden niet de bedoeling om ook daarover ORT te berekenen over niet genoten verlof. Deze vraag is eerder gesteld bij de aanvang van het berekenen over ORT (Europese richtlijn) en de ORT is met terugwerkende kracht berekend over een periode van 5 jaar (wanneer van toepassing). Bij Neos was dat 2014. Toos heeft dat destijds uitgezocht en ook contact gehad met de vakbond hierover.

De medewerker geeft echter het volgende aan: 

In de CAO is bepaald dat vanaf 1 juli 2015 ORT gerekend wordt over verlof. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen wettelijk verlof, bovenwettelijkverlof en vitaliteitsverlof. De vakbond FNV echter en diverse juridische uitspraken in zulke zaken, wijzen erop dat er geen onderscheid gemaakt dient te worden in het soort verlof. En dat dus over alle verloven ORT berekend hoort te worden.

Ik kan hier in de CAO of elders niet echt duidelijkheid over krijgen... wellicht dat iemand van jullie dit al heeft uitgezocht.

Alvast bedankt.ORT

Deze vraag heeft nog geen reacties.
Lid wordenContact