Nieuwsbericht

Europees onderzoek sociaal werken in coronatijd - 10 minuten

17 december 2020 | 1 minuut lezen

Deze korte vragenlijst richt zich op professionals die momenteel werkzaam zijn in het Sociaal Werk. De ingrijpende veranderingen die zijn doorgevoerd om de verspreiding van COVID-19 te beperken, hebben in sommige gevallen geleid tot aanzienlijke veranderingen in het werkveld. We zijn benieuwd hoe u als professional de situatie in het Sociaal Werk nu tijdens de tweede lockdown en opnieuw tijdelijke verzwaring van de maatregelen ervaart en waar u op dit moment behoefte aan heeft.

Door dit in kaart te brengen kunnen we de krachten binnen het Sociaal Werk beter bundelen, elkaar ondersteunen en onze invloed op het politieke en maatschappelijke debat vergroten. Deze vragenlijst wordt ook in andere Europese landen uitgezet. De resultaten zijn daardoor internationaal vergelijkbaar. De resultaten worden aangeboden aan FCB, Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk, Sociaal Werk Nederland, Movisie en de Werkplaatsen Sociaal Domein.

Het beantwoorden van de vragen duurt 10-15 minuten. Deelname aan dit onderzoek is vrijwillig. U kunt op ieder moment besluiten om te stoppen met deze vragenlijst, zonder een reden hiervoor te geven. Alle persoonlijke data die wij verzamelen met dit onderzoek zal worden geanonimiseerd en niet terug te leiden zijn tot individuelen. De geanonimiseerde resultaten kunnen gebruikt worden voor (wetenschappelijke) publicaties.

Als u akkoord gaat met de informatie hierboven, dan kunt u de link in uw browser openen of de QR-code scannen (zie de bijlage) om te starten met het onderzoek. Of zie de brief als upload hier. 
UPDATE: aangepaste vragenlijst!

 

Lid worden