Nieuwsbericht

Save the date: online conferentie 1 oktober: MBO'er in het sociaal werk

18 juni 2020 | 1 minuut lezen

Handen ineenslaan voor de MBO'er in het sociaal werk

Sociaal werkers zijn actief in vele werkvelden. Denk maar aan het participatie & buurtwerk, kinder- en jongerenwerk, vrijwilligerswerk & mantelzorg, maatschappelijk werk en schuldhulpverlening, maatschappelijke opvang en vrouwenopvang, opvoedondersteuning, Sociaal Raadsliedenwerk (SRW) en ouderenwerk. De branche timmert aan de weg om de instroom van mbo-opgeleiden in het sociaal werk op peil te houden. Het sociaal werk is bijvoorbeeld opgenomen in de campagne “Ik zorg”.
 
Wij hebben de indruk dat de positie van de mbo’er in het sociaal werk nóg sterker kan. Daarom organiseren wij op 1 oktober een online (interactieve) conferentie met als doel het versterken van de positie van de mbo’er in het sociaal werk en verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.
 
Tijdens de conferentie leren we van en met elkaar over thema’s als: - Kennen werkgevers en opleiders elkaar wel goed genoeg? - Wordt het potentieel van de mbo'er in het sociaal werk voldoende (h)erkend? - Weten we van elkaar welke innovaties plaatsvinden en wat good practices zijn

De online conferentie 'De handen ineenslaan voor de MBO'er in het sociaal werk' is een initiatief van het platform arbeidsmarkt en wordt mede mogelijk gemaakt door Spoor22, Sociaal Werk Nederland, het Suma College, de MBO raad en Buurtverbinding.

ContactLid worden