Nieuwsbericht

Hoe zet u gezondheid en vitaliteit in uw bedrijf op de kaart?

21 maart 2022 | 2 minuten lezen

Hoe zet u gezondheid en vitaliteit in uw bedrijf op de kaart?

Gezonde, vitale en gemotiveerde werknemers zijn de motor van een succesvol bedrijf. De overheid vindt de gezondheid van uw werknemers ook belangrijk. Daarom staan er in de Arbowet een aantal basisregels. Die helpen u een positieve bijdrage te leveren aan de fysieke en mentale gezondheid van uw werknemers.

Voordelen voor u als mkb-ondernemer

Een voorbeeld van zo’n verplichting uit de Arbowet is het Preventief medisch onderzoek (PMO). Uw werknemers krijgen duidelijkheid over hun gezondheid en advies hoe ze hun gezondheid kunnen verbeteren. Zo leidt het PMO tot een gezond en vitaal bedrijf, minder verzuim en daarmee lagere kosten. 

Praktische gratis tools

Weet u wat u kunt doen om de gezondheid en vitaliteit van uw werknemers te bevorderen? Ontdek het met deze gratis tools van onze partner ArboNed.

  • Checklist: Hoe gezond is uw bedrijf?
    Voldoet u aan de Arbowet en is uw bedrijf gezond en vitaal? Check het met deze beknopte checklist van ArboNed.
     
  • Praktische gids Gezond ondernemen
    Wilt u van start met de thema’s gezondheid en vitaliteit in uw bedrijf? Aan de hand van deze praktische gids met artikelen, tips en voorbeelden kunt u direct aan de slag.

ArboNed helpt met passende oplossing

Met het aanbieden van een PMO laat u zien dat u uw werknemers waardeert en hun gezondheid belangrijk vindt. Voor elke onderneming is er een passend PMO. Speciaal voor mkb-bedrijven tot en met 10 medewerkers is er het PMO Persoonlijk. U regelt het bij ArboNed eenvoudig en snel voor een vaste prijs zodat u direct aan de slag kunt.

Meer informatie

Aandacht voor de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers helpt u verzuim te voorkomen. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan de themapagina over Gezond ondernemen van ArboNed.