Themaoverzicht

Benchmark

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Sinds 2011 vergelijken de leden van Sociaal Werk Nederland zich met elkaar op het terrein van Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. Deze Benchmark richt zich vooral op de bedrijfsvoering. Het doel ervan is drieledig: leren van elkaar, verbeteren door vergelijken en het bieden van een instrument voor verantwoording.
Daarnaast kunnen we als branchevereniging dankzij de Benchmark essentiële informatie over onze leden gebruiken bij de lobby en belangenbehartiging.

Publicatie

Voorbeeld rapportage Gemeentelijke gegevens, maart 2017

Handzaam bij elkaar: hoeveel jongeren telt uw gemeente? Kengetallen rond veiligheid in uw gemeente. Hoe ontwikkelt de werkeloosheid zich?

Getallen en aantallen waarover u in gesprek kan gaan met uw gemeente.

Deze cijfers zijn op dit moment beschikbaar op verschillende plaatsen. Sociaal Werk Nederland heeft nu op haar benchmarkplatform de rapportage Gemeentelijke cijfers klaargezet waarbij al deze cijfers in één rapport samengevoegd zijn. In de kennisband staat nu een voorbeeld rapport van de gemeente Utrecht. U kunt zelf natuurlijk kiezen van welke gemeente u de rapportage wilt hebben.

In eerste instantie is deze rapportage bedoeld om de cijfers van één gemeente te presenteren. Het platform biedt ook de mogelijkheid om tegelijkertijd meer gemeenten te selecteren. Om het rapport leesbaar te houden is er een maximum van tien gemeenten. De cijfers zijn afkomstig uit Statline (CBS) en Waarstaatjegemeente.nl (VNG/KING/CBS).

Deze rapportage is voor alle leden beschikbaar. Ook leden die de benchmark niet invullen kunnen deze rapportage ophalen. U moet wel inloggen bij het benchmarkplatform (www.benchmark-sociaalwerk.nl). De hoofdcontactpersoon (meestal de directeur/bestuurder) heeft begin maart een mail ontvangen over het inloggen op de benchmark. Als het u niet lukt om in te loggen kunt u onder vermelding van uw lidnummer contact opnemen met de helpdesk van de benchmark (info@benchmark-sociaalwerk.nl).

De cijfers in deze rapportage worden bijgewerkt als nieuwe informatie beschikbaar komt.

Heeft u vragen over de rapportage, wilt u andere cijfers (laten) toevoegen, mist u belangrijke informatie? Neem dan contact op met Han Bijker (bijker@sociaalwerk.nl)

Details

Geplaatst op: 29 maart 2017
Geplaatst door:
Han Bijker
Auteur: Sociaal Werk Nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten