Themaoverzicht

Bedrijfsvoering & Financiering

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Een sterke branche vraagt om gezonde bedrijven met een goede bedrijfsvoering. Als brancheorganisatie draagt Sociaal Werk Nederland daaraan bij door onze leden te informeren over bijvoorbeeld financieringsbronnenen fiscaliteit. Speciale aandacht is er voor aanbesteden en de relatie met gemeenten (inkoopmodellen), want die relatie is cruciaal voor effectief sociaalwerk. We pleiten voor goede en heldere afspraken en werken samen met relevante partijen aan instrumenten om dit te bevorderen. Om organisaties financieel gezond te houden laten we financiële kengetallen ontwikkelen. Daarnaast stellen we adviezen op over hoe om te gaan met financiële uitdagingen, ontwikkelingen en tegenslagen.

Nieuwsbericht

Terugluisteren: Podcast 'Tellen en vertellen' - Eva Brouns over datagedreven sociaal werk

Op 5 oktober 2020 geplaatst door

Eva Brouns, programmamanager data bij Sociaal Werk Nederland was te gast bij podcast De Regisseur. Een gesprek over sociaal werk en het zichtbaar maken van impact. Hoe kan je de meerwaarde van sociaal werk aantonen middels data? Hoe combineer je tellen en vertellen om de cruciale rol van je organisatie in de samenleving optimaal tot zijn recht te laten komen, in samenwerking met je partners en opdrachtgevers?

De toegevoegde waarde van datagedreven werken hierin is evident. De context, noodzaak en status van datagedreven Sociaal Werk zet Eva helder uiteen. Ze licht daarnaast de aanpak en voortgang van het dataprogramma van Sociaal Werk Nederland toe. Interessant voor: directie/bestuur, informatiemanagement professionals, kwaliteitsmedewerkers, innovatiemanagers, onderzoekers ed.

Werkt Spotify niet mee? Klik dan hier door naar de app.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten