Nieuwsbericht

Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid: verplicht voor sociaal werk?

29 september 2020 | 1 minuut lezen

Sinds 1 juli 2018 is het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid van kracht. De reden voor het woord tijdelijk in de naam is dat de grondslag uiteindelijk wordt geleverd door de Wet digitale overheid. In het Besluit is bepaald dat websites en mobiele apps van Nederlandse overheidsinstanties moeten voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Hierover moet verantwoording worden afgelegd in een toegankelijkheidsverklaring.

Besluit digitale toegankelijkheid
Nederlandse overheidsinstanties mogen bij het aanbieden van digitale diensten geen onderscheid maken tussen personen met en zonder beperking of chronische ziekte. In het Besluit digitale toegankelijkheid overheid staan specifieke voorschriften voor websites en mobiele applicaties van overheidsinstanties. Het Besluit is een uitwerking van de Europese Toegankelijkheidsrichtlijn. Wat er wordt verstaan onder Nederlandse overheidsinstanties leest u bij 'Voor wie is het verplicht'.

Sociaal Werk
Ook organisaties in het sociaal werk kunnen onder de voorwaarden van het besluit vallen. Wilt u weten of u verplicht bent om uitvoering te geven aan het besluit? Check dan hier of u aan de voorwaarden voldoet (en verplicht bent) en neemt u vooral contact op met uw gemeente/subsidieverstrekker wanneer het niet helemaal duidelijk is. Meer informatie vindt u op deze site of download een handige whitepaper hier