Themaoverzicht

Bedrijfsvoering & Financiering

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Een sterke branche vraagt om gezonde bedrijven met een goede bedrijfsvoering. Als brancheorganisatie draagt Sociaal Werk Nederland daaraan bij door onze leden te informeren over bijvoorbeeld financieringsbronnenen fiscaliteit. Speciale aandacht is er voor aanbesteden en de relatie met gemeenten (inkoopmodellen), want die relatie is cruciaal voor effectief sociaalwerk. We pleiten voor goede en heldere afspraken en werken samen met relevante partijen aan instrumenten om dit te bevorderen. Om organisaties financieel gezond te houden laten we financiële kengetallen ontwikkelen. Daarnaast stellen we adviezen op over hoe om te gaan met financiële uitdagingen, ontwikkelingen en tegenslagen.

Nieuwsbericht

Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) ook voor sociaal werk

Op 19 augustus 2020 geplaatst door

Bent u aanbieder van zorg of ondersteuning en wilt u met een inkoper samenwerken aan het opschalen én borgen van bestaande e-health oplossingen? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Lees meer over de Stimuleringsregeling E-health Thuis. Ook leden van Sociaal Werk Nederland komen in aanmerking voor de subsidie. Lees hier meer over de voorwaarden.

E-health toepassingen kunnen ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking helpen. Door digitale toepassingen zorgen we er samen voor dat deze mensen met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen. Denk bijvoorbeeld aan: leefstijlmonitoring, beeldzorg, medicatie dispensing, communicatieplatforms, sociale robotica.

Subsidie voor e-health toepassingen
Deze stimuleringsregeling is speciaal voor zorgaanbieders en ondersteuners. De subside is bedoelt voor het realiseren van meer gebruikers, structurele inbedding en duurzame bekostiging van bestaande e-health toepassingen die ondersteuning of zorg thuis faciliteren.

E-health toepassingen kunnen ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking helpen. Door gebruik te maken van deze digitale toepassingen zorgen we er samen voor dat deze mensen met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen.

Voorbeelden e-health toepassingen
Onder e-health vallen digitale toepassingen die betrekking hebben op zorg- en/of ondersteuning en die de kwaliteit van leven van cliënten verbeteren of mantelzorg vereenvoudigen. Bekijk een aantal voorbeelden van e-health toepassingen

Voor de regeling is nog voldoende budget beschikbaar.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten