Nieuwsbericht

Nieuwe netwerkkaart voor sociale technologie en zorgtechnologie zorgt voor handig overzicht

20 juli 2020 | 1 minuut lezen

Organisaties die aan de slag willen met technologie krijgen een startpunt aangereikt in de vorm van een mbo-hbo-netwerkkaart voor sociale technologie en zorgtechnologie. De kaart geeft een overzicht van practoraten, lectoraten, opleidingen, labs en samenwerkingsverbanden in Nederland die zich bezighouden met dit vakgebied.

De netwerkkaart omvat alle actoren (met doorklikmogelijkheden) die op een technologische manier welzijn, samenleven en gezondheid positief beïnvloeden. is een interactief overzicht van het Actie Leer Netwerk en de coalitie Digivaardig in de zorg.
 

Hier vind je de netwerkkaart

Project digitale sociale technieken
De afgelopen maanden hebben veel sociaalwerkorganisaties het beeldbellen ontdekt. Niet alleen met collega’s, maar ook met cliënten, jongeren, ouderen en zelfs peuters. Tijdens de lockdown bleek het een noodzakelijke manier om tóch in contact te blijven met bewoners, maar veel sociaal werkers zien dergelijke digitale oplossingen inmiddels als een blijvende en effectieve uitbreiding van hun repertoire. Het nieuwe project 'Digitale Sociale Technieken' is vorige week van start gegaan.

Wat levert dat op?
Doel van het project is dat er een praktische handreiking komt die je meeneemt in de mogelijkheden van digitale en sociale technieken. ‘Inclusief een stappenplan op inhoud en proces voor acht thema’s. Per thema worden 5 tot 10 voorbeelden beschreven, wordt inzichtelijk gemaakt wat doorslaggevend is voor het succes van een techniek, en hoe je ze methodisch kunt borgen.’